Sam Altman:

Sparket - kan bli gjeninnsatt

Selskapet bak ChatGPT herjes av interne konflikter, ifølge flere medier.

GIKK PÅ DAGEN: Sam Altman sluttet brått som administrerende direktør i Open AI. Foto: Patrick T. Fallon / AFP / NTB
GIKK PÅ DAGEN: Sam Altman sluttet brått som administrerende direktør i Open AI. Foto: Patrick T. Fallon / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sam Altman gikk på dagen som administrerende direktør i OpenAI, firmaet bak kunstig intelligens-verktøyet ChatGPT.

Styret skrev i en uttalelse at han ikke har informert dem godt nok og at de derfor ikke har tillit til ham. Ifølge avisa The Guardian skal han ha arbeidet med en ny satsning før han ble oppsagt.

Lørdag meldte teknologinettstedet The Verge at det pågår samtaler i OpenAI om å få ham tilbake.

KUNSTIG INTELLIGENS: Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua har ansatt to nye reportere til staben sin: to roboter, som skal lese opp nyhetene til det kinesiske folk. Video: Xinhua News Agency. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Sjefsstrateg Jason Kwon sier i en uttalelse lørdag at firmaet er optimistiske og vil komme med flere oppdateringer. Det skriver nettstedet The Information.

Også Greg Brockman, medgründer i selskapet, skal ha forlatt selskapet.

Tekstroboten ChatGPT har allerede revolusjonert en rekke bransjer.

Altman har en rekke ganger stilt spørsmål ved sikkerheten rundt kunstig intelligens (KI). Han har uttalt seg kritisk om «monsteret han selv var med å skape».

Ledelsen understreket at Altmans avgang ikke hadde med sikkerhet eller økonomi å gjøre, ifølge The Guardian. De hevder avgangen bare skyldtes sviktende kommunikasjon mellom ham og styret.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer