Sparket tusenvis - dro på «detox»-tur

Tech-toppen trengte en pause fra det digitale liv etter at han kunngjorde masseoppsigelsene.

FERIE: Mens ansatte ble sparket i hopetall, dro Marc Benioff på ferie. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
FERIE: Mens ansatte ble sparket i hopetall, dro Marc Benioff på ferie. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Programvare-giganten Salesforce føyde seg nylig inn i rekka av tech-giganter som sparker ansatte i hopetall.

Ved starten av 2023 ble det klart at tusenvis mister jobben. Toppsjef Marc Benioff kunngjorde at ti prosent av arbeidsstokken på 84 000 ansatte skulle kuttes i løpet av de nærmeste ukene.

Dro på ferie

Mens oppsigelsesnyheten begynte å ryste organisasjonen, dro Benioff selv på en ti dagers «digital detox»-tur til et av sine favorittsteder: Fransk Polynesia i Stillehavet.

- Vi er så avhengige av våre duppeditter, det er i alle fall jeg, og det er veldig frigjørende å komme seg vekk fra dem en stund, sa Benioff til The New York Times, kort tid etter kunngjøringen om masseoppsigelser.

En «digital detox» (digital avrusning) er en trend som har vokst parallelt med en hverdag stadig mer preget av smarttelefoner og nettbrett.

Trenden går ut på at man tar et avbrekk fra alle tekniske duppeditter - gjerne med et ønske om å føle seg mindre avhengig av dem.

- Et blodbad

Benioff mente at masseoppsigelsene skyldtes altfor mange ansettelser gjennom pandemien, og at dette var «omsetningsdrevet». Han skrev videre at han tok det «fulle ansvaret» for den økonomiske nedturen som fulgte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer