Elon Musk

Spekulasjoner om nytt Twitter-grep

Elon Musk skal angivelig tatt grep etter at president Joe Biden fikk langt bedre oppslutning på sine poster på Twitter enn twittersjefen selv.

TWITTER: Rapporter hevder twittersjef Elon Musk endret algoritmene på plattformen til egen fordel. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB
TWITTER: Rapporter hevder twittersjef Elon Musk endret algoritmene på plattformen til egen fordel. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eier og sjef av Twitter, Elon Musk, hasteinnkalte angivelig et team på 80 ingeniører for å gå gjennom appens algoritmer for at hans egne tweets skal nå bredere ut. Det kommer fram i en rapport fra Plattformer, gjengitt av blant annet The Guardian.

Det skal ha skjedd etter at en tweet twittersjefen selv postet under søndagens Super Bowl nådde ut til langt færre enn en tilsvarende tweet fra USAs president Joe Biden.

«Det haster»

Presidenten har i skrivende stund rett i underkant av 30 millioner følgere, mens Musk selv har svimlende 129 millioner følgere på appen. Twitter-sjefen tok derfor grep da hans egen tweet «bare» nådde ut til 9,1 millioner brukere mens Bidens liknende tweet nådde ut til 29 millioner.

Musks fetter og ansatte i Twitter, James Musk, skal i all hast natt til mandag ha bedt alle ansatte som hadde kunnskap innenfor koding om å stille opp.

«Dette haster», var beskjeden til de ansatte, ifølge The Guardian.

DUKKET OPP: Elon Musk har publisert en video på Twitter som har skapt mye oppmerksomhet. Video: Twitter. Vis mer

I løpet av natta skal ingeniører i selskapet ha utviklet nye algoritmer som blåste opp Musks tweet og sikret at over 90 prosent av følgerne hans vil få med seg det twitter-sjefen poster i framtida.

I tillegg vil enda flere som ikke følger Musk bli servert hans twittermeldinger på deres såkalte «for deg»-side på Twitter, ifølge rapporten.

Trekker seg

I etterkant kan det også tyde på at Musk indirekte bekreftet selv, ved å poste en «meme» på Twitter, at han med viten og vilje «tvinger» twitterbrukere til å lese twittermeldingene hans.

Elon Musk har gjort en rekke endringer på plattformen etter at han kjøpte Twitter for 44 milliarder dollar i oktober 2022, og han har mottatt en rekke klager etter overtakelsen av plattformen.

I 2022 lovet Musk å trekke seg som administrerende direktør og finne en erstatter etter at brukerne av appen i fjor høst stemte for at han bør gå av som sjef.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer