Spekulerte i legemiddelfirma under corona

I løpet av en drøy måned i mai og juni 2020 kjøpte og solgte Sindre Finnes aksjer i legemiddelselskapet Vistin Pharma 37 ganger.

MANGE AKSJEKJØP: Sindre Finnes kjøpte seg opp og ned i legemiddelfirmaet Vistin Pharma 37 ganger i løpet av en periode på en drøy måned. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MANGE AKSJEKJØP: Sindre Finnes kjøpte seg opp og ned i legemiddelfirmaet Vistin Pharma 37 ganger i løpet av en periode på en drøy måned. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

I mars 2020 ble Norge stengt ned som følge av det relativt nyeoppdagede viruset corona, som fikk prege det norske hverdagslivet i over to år.

I løpet av den første måneden ble det uttrykt bekymring for at virusutbruddet kunne føre til legemiddelmangel for flere hundretusen nordmenn.

Deltok i møter

Derfor trappet Statens legemiddelverk opp beredskapen i Norge, blant annet for å bygge opp beredskapslagre. Det ble inngått en avtale mellom norske helsemyndigheter og legemiddelgrossistene, som innebar at grossistene skulle kjøpe inn flere legemidler og bygge opp det norske beredskapslageret.

Legemiddelfirmaet Vistin Pharma var blant selskapene som deltok i møter med norske helsemyndigheter. De er blant verdens største produsenter av metformin, som er et legemiddel som brukes mot diabetes 2.

- Vistin Pharma har tilbudt seg å samarbeide med myndigheter og andre aktører med å forsyne norske pasienter med metformin gjennom denne corona-tida, sa administrerende direktør Kjell-Erik Nordby til VG i slutten av mars.

9. juni 2020 uttalte Nordby til fagtidsskriftet Farmatid.no at de produserte for fullt under coronakrisa og merket at kunder og myndigheter så viktigheten av lokal legemiddelproduksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.