Falsk Twitter-konto

Spetalen forbanna: - Stå fram

- Han behøver ikke være så feig, lyder den klare meldingen fra investor Øystein Stray Spetalen.

ARG: Investor Øystein Stray Spetalen krever å vite hvem står bak den nå slettede falske Twitter-kontoen som har vært opprettet i noe som leses som hans navn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ARG: Investor Øystein Stray Spetalen krever å vite hvem står bak den nå slettede falske Twitter-kontoen som har vært opprettet i noe som leses som hans navn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Investor Øystein Stray Spetalen er mildt sagt lite fornøyd med at noen har opprettet en Twitter-konto i det som er en lett omskriving av hans navn og deretter lagt på bilder som er hentet fra kontoene til hans barn og familie.

- Nå jakter jeg deg, sier Spetalen til Finansavisen, som først omtalte saken.

Onsdag formiddag er kontoen deaktivert. Men det faktum at den nå er slettet, holder ikke for Spetalen:

- Han må fortelle navnet sitt. Han må si hvem han er. Han behøver ikke være så feig, sier Spetalen til Børsen.

- Helt uakseptabelt

Kontoen «Øystein Spray Petalen» ble ifølge Finansavisen opprettet på Twitter i september i år, og nådde 2000 brukere før den nå altså er slettet.

Tweetene har vært en blanding av satire og skryt:

«Alle disse menneskene som er bekymret for strømregningen. Kan de ikke bare gå på kafé?» - lyder en av dem, ifølge en skjermdump fra 24. september, gjengitt av Finansavisen.

- Altså, jeg tåler ironi. Det er ikke problemet. Men når du går etter familien min og ungene og går inn på deres kontoer! Det er helt uakseptabelt, sier Spetalen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.