Falsk Twitter-konto

Spetalen forbanna: - Stå fram

- Han behøver ikke være så feig, lyder den klare meldingen fra investor Øystein Stray Spetalen.

ARG: Investor Øystein Stray Spetalen krever å vite hvem står bak den nå slettede falske Twitter-kontoen som har vært opprettet i noe som leses som hans navn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ARG: Investor Øystein Stray Spetalen krever å vite hvem står bak den nå slettede falske Twitter-kontoen som har vært opprettet i noe som leses som hans navn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Investor Øystein Stray Spetalen er mildt sagt lite fornøyd med at noen har opprettet en Twitter-konto i det som er en lett omskriving av hans navn og deretter lagt på bilder som er hentet fra kontoene til hans barn og familie.

- Nå jakter jeg deg, sier Spetalen til Finansavisen, som først omtalte saken.

Onsdag formiddag er kontoen deaktivert. Men det faktum at den nå er slettet, holder ikke for Spetalen:

- Han må fortelle navnet sitt. Han må si hvem han er. Han behøver ikke være så feig, sier Spetalen til Børsen.

- Helt uakseptabelt

Kontoen «Øystein Spray Petalen» ble ifølge Finansavisen opprettet på Twitter i september i år, og nådde 2000 brukere før den nå altså er slettet.

Tweetene har vært en blanding av satire og skryt:

«Alle disse menneskene som er bekymret for strømregningen. Kan de ikke bare gå på kafé?» - lyder en av dem, ifølge en skjermdump fra 24. september, gjengitt av Finansavisen.

SPRAY PETALEN: - Ikke alle leser nøye det som står helt øverst, så mange har trodd at dette har vært min konto, sier Øystein Stray Spetalen om kontoen «Øystein Spray Petalen». Foto: Skjermdump Twitter
SPRAY PETALEN: - Ikke alle leser nøye det som står helt øverst, så mange har trodd at dette har vært min konto, sier Øystein Stray Spetalen om kontoen «Øystein Spray Petalen». Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

- Altså, jeg tåler ironi. Det er ikke problemet. Men når du går etter familien min og ungene og går inn på deres kontoer! Det er helt uakseptabelt, sier Spetalen til Børsen.

- Vil vite

Investoren gjør det med andre ord tindrende klart at han akter å finne ut hvem som står bak ironi-kontoen i det som er nært Spetalens eget navn.

SVARER: Investor Øystein Stray Spetalen i Valgboden Video: Dagbladet TV. Reporter: Steinar Suvatne Vis mer

Han understreker at han ikke har ytterligere planer om å forfølge vedkommende.

- Hva kommer du til å gjøre hvis eller når du får vite hvem som står bak?

- Det holder. Det er ikke noe mer en det. Jeg skal ikke forfølge dette videre, men jeg skal vite hvem han er, sier Spetalen til Børsen.

Investoren er ifølge Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste god for 4,5 milliarder kroner, etter en økning på hele 18,4 prosent fra 2020 til 2021. Det gjør ham til landets 78. rikeste person, ifølge bladets beregninger.

Lover støy

Overfor Finansavisen slår investoren fast at han akter å ta saken i egne hender, om ikke personen bak den falske kontoen gjør seg til kjenne.

- Du har til midnatt med å identifisere deg. Fra midnatt: The hunt will start!, sier han til avisa.

- Hvordan har du selv opplevd dette?

- Venner og folk rundt meg har jo reagert. Folk tror det er jeg som har lagt ut dette. Ikke alle leser like nøye det som står øverst. Selv tåler jeg en slik form for ironi, det spiller ikke noen rolle. Men du kan ikke holde på med ungene mine, da blir det støy, sier Spetalen til Børsen.

DEAKTIVERT: Onsdag formiddag var kontoen Øystein Spray Petalen slettet. Foto: Skjermdump Twitter
DEAKTIVERT: Onsdag formiddag var kontoen Øystein Spray Petalen slettet. Foto: Skjermdump Twitter Vis mer

Som understreker følgende poeng:

- Når jeg er skarp mot andre, når jeg er kritisk mot andre - så gjør jeg det i mitt eget navn!

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer