Spetalen i byggebråk: - Ulovlig

Milliardæren trues med gigabot om arbeidet ikke stanses umiddelbart.

STOPPORDRE: Dette byggeprosjektet må milliardær Øystein Stray Spetalen umiddelbart stanse, krever Plan- og bygingsetaten i oslo kommune. Foto: Oslo kommune
STOPPORDRE: Dette byggeprosjektet må milliardær Øystein Stray Spetalen umiddelbart stanse, krever Plan- og bygingsetaten i oslo kommune. Foto: Oslo kommune Vis mer
Publisert

Arbeider med trapp og brygge på Øystein Stray Spetalens eiendom i Bygdøynesveien 25 er ulovlig, mener Oslo kommune.

I et brev fra Plan- og bygningsetaten pålegges milliardæren umiddelbart å stanse arbeidene. Om det ikke skjer, påløper en tvangsmulkt på 150 000 kroner som vil bli skrudd ytterligere opp dersom arbeidene på noe tidspunkt gjenopptas, heter det.

- Nei, nei, nei. Dette har jeg ingen kommentar til, lyder Spetalens respons når Børsen spør hvordan han stiller seg til brevet fra Oslo kommune.

Finner ikke tillatelse

Det var under en befaring 31. august at kommunen kom over det de mener er ulovlig arbeid i strandsonen.

På grunn av språklige utfordringer, kunne arbeiderne på stedet verken gjøre rede for omfanget av arbeidene eller vise til noen byggetillatelse for eiendommen, heter det i brevet fra kommunen.

Oslo kommune mener Spetalens byggeprosjekt omfatter «utvidelse av trapp med tilhørende støttemur, oppføring av gelender og endring av eksisterende landgang til flytebrygge.»

- Dette er tiltak i strid med byggeforbudet i strandsonen som krever tillatelse for å kunne gjennomføres. Vi kan ikke finne at det er gitt tillatelse til disse arbeidene, heter det videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.