- Spikeren i kista

Krigen kan på sikt styrke Ukraina, ifølge økonom. Den kan derimot bli spikeren i kista for det russiske imperiet.

KAN MISTE MAKT: Økonomen mener at krigen kan få Russland vekk fra et imperialistisk tankesett. Foto: Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP
KAN MISTE MAKT: Økonomen mener at krigen kan få Russland vekk fra et imperialistisk tankesett. Foto: Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP Vis mer
Publisert

Krigen kan få positive følger for Ukraina på sikt, mens Russland risikerer å miste sin globale makt.

Dette sier professor ved Indiana University, Dr. Michael Alexeev, i et intervju med Kyiv Post. Han sier også at krigen er en feil for alle involverte parter.

Det var Newsweek som omtalte saken først.

- Et normalt land

- Den eneste positive tingen jeg tenker kan komme ut av denne krigen, er at den kan sette spikeren i kista for ideen om et russisk imperium, sier Alexeev.

- Kanskje det endelig kan bli et normalt land, legger han til.

Økonomen har tidligere kritisert Russland for å ha en imperialistisk ideologi, og mener at det er negativt for alle, inkludert Russland selv.

Ingen fred i sikte

Ukraina kan komme styrket ut av krigen, ifølge Alexeev. Han påpeker at den nasjonale identiteten i landet har blitt sterkere etter invasjonen.

- Det var folk som hadde sympati for Russland og Putin - ikke nå lenger, slik jeg forstår det, sier han.

Enn så lenge virker det ikke sannsynlig at krigen vil ende i nær framtid.

Ifølge russiske myndigheter vil ikke en fredsavtale kunne bli forhandlet fram før Ukraina godtar den russiske annektetingen av fire ukrainske territorier, noe Zelenskyj har tatt sterk avstand fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer