Listhaug om ekstraordinært møte:

- Spill for galleriet

Førstkommende mandag samles Stortinget til ekstraordinært møte om strømsituasjonen. - Det framstår kun som et spill for galleriet, og kommer til å gå utover folkets tillit til oss politikere, skriver Sylvi Listhaug.

- HASTER MEST: - Det som haster mest er å innføre 50 øre makspris for alle, for å gi folk og bedrifter forutsigbarhet, skriver leder i Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug i et innlegg på Facebook. Foto: Javad Parsa / NTB
- HASTER MEST: - Det som haster mest er å innføre 50 øre makspris for alle, for å gi folk og bedrifter forutsigbarhet, skriver leder i Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug i et innlegg på Facebook. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under et møte den 16. august ble presidentskapet enstemmig enig i å avbryte stortingsferien for å samles til ekstraordinært møte om strømsituasjonen.

Datoen for dette møtet ble satt til 19. september, altså fire uker fram i tid.

I kveld kommenterer Sylvi Listhaug dette på sin Facebook-side:

- Ap, Sp og Høyre vil at krisemøtet om strøm på mandag skal startes etter lunsj, og bli ferdig før middag! I tillegg skal ikke forslag kunne vedtas. Dette er det såkalte «hastemøtet» som ble innkalt på en måneds(!) varsel, skriver Listhaug.

- For vanlige folk og bedrifter er situasjonen nå blodig alvor, og FrP forventet at Stortinget endelig skulle vedta politikk som hjelper. Det som haster mest er å innføre 50 øre makspris for alle, for å gi folk og bedrifter forutsigbarhet, fortsetter hun.

DYRT: Strømanalytiker Tor Reier Lilleholt tror vinterprisene på strøm kan bli ekstreme i Sør-Norge. Reporter: Magnus Paus/Dagbladet TV Vis mer

- Spill for galleriet

Videre skriver Listhaug at « Stortinget kan fort vise seg å være like handlingslammet som regjeringen».

- Det ekstraordinære stortingsmøtet fremstår kun som et spill for galleriet, og kommer til å gå utover folkets tillit til oss politikere, avslutter hun.

Både Fremskrittspartiet og Rødt ønsker makspris og sterke eksportbegrensninger.

Til Dagbladet Børsen har stortingsrepresentant og energipolitisk talsperson Sofie Marhaug i Rødt uttalt at hun frykter det ikke er nok kraft bak regjeringens tiltak.

- På kollisjonskurs

- Vi har gitt regjeringen mange sjanser til å levere og skulle ønske at det møtet kom tidligere. Når det først kommer, er det viktig at vi diskuterer flere ting enn regjeringen varsler, sa Marhaug.

Hun påsto videre at «kraftliberalistene i Høyre og Ap blokkerer for alternative muligheter til regulering».

- De er helt på kollisjonskurs med befolkningen og fagforeningene. De tar ikke innover seg hvordan markedet fungerer og kommer med floskler som ikke har rot i virkeligheten. Folk er så forbanna, sier Marhaug.

- Lenge nok

Nikolai Astrup i Høyre sier torsdag at de på mandag «forventer at regjeringen legger på bordet en strømstøtteordning for bedrifter som sliter med ekstreme strømutgifter».

Regjeringen har i lengre tid jobbet med LO, NHO og Virke om å finne en felles enighet om en etterlengtet strømstøttepakke til bedriftene. Nå har de jobbet lenge nok, mener Astrup. Kommer det ikke noe nå, vil Høyre jobbe for at det tvinges fram av Stortinget.

- Kommer det ikke en støtteordning på mandag, kommer vi til å anmode regjeringen om å legge fram en ordning innen utgangen av september. Regjeringen har vært bakpå gjennom hele krisa, og da vil det i så fall være behov for en marsjordre fra Stortinget, sier Astrup.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer