Spillgigant rystes av skandale

Tirsdag forsvant en av toppsjefene i spillgiganten Activision Blizzard, som står i en voldsom storm, der de anklages for en giftig kultur på arbeidsplassen.

WALK OUT: Onsdag 28. juli gjennomførte mange ansatte ved Blizzard Entertainment en såkalt walk out, der de forlot jobben ut dagen. Dette gjorde de i protest mot ledelsens håndtering av søksmålet mot selskapet. Foto: Allen J Schaben / Los Angeles Times / Shutterstock /NTB
WALK OUT: Onsdag 28. juli gjennomførte mange ansatte ved Blizzard Entertainment en såkalt walk out, der de forlot jobben ut dagen. Dette gjorde de i protest mot ledelsens håndtering av søksmålet mot selskapet. Foto: Allen J Schaben / Los Angeles Times / Shutterstock /NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske spillgiganten Activision Blizzard, som står bak svært populære titler som Call of Duty og World of Warcraft, står midt i en kraftig storm.

For snaue to uker siden ble det kjent at det statlige byrået California's Department of Fair Employment and Housing, som skal beskytte arbeidstakere mot urettmessig diskriminering, anla et søksmål mot spillselskapet.

I søksmålet beskyldes selskapet for å ha fremmet en usunn arbeidskultur, der menn spøkte om voldtekt og der kvinner jevnlig ble trakassert og betalt mindre enn sine mannlige kolleger, skriver CNN.

- Utrolig sårende

I dagene som fulgte har flere medier brakt historier fra selskapet. New York Times har intervjuet flere kvinner som forteller om den giftige kulturen som skal ha satt seg i selskapet.

En 28 år gammel kvinne, som avisa bare omtaler ved etternavnet Stein, forteller at hun jobbet med kundebehandling.

Hun hevder hun fikk lavere lønn enn sin daværende kjæreste, på tross at de hadde samme arbeidsoppgaver, og hun forteller om trakassering fra sjefer.

I 2016 skrev en sjef til henne på Facebook, og antydet at hun var interessert «noen sprøe ting», og spurte hennes hva slags porno hun likte. I tillegg skal Stein ha overhørt mannlige kolleger som fleipet om at noen kvinner hadde ligget seg til stillingene sine.

- Det var utrolig sårende, forteller Stein, og legger til at hun følte at hun måtte «tåle det».

Sexpress

Også en 52 år gammel kvinne, som omtales ved etternavnet Welch, forteller likelydende historier om seksuell trakassering. Hun ble ansatt i selskapet i 2011, på tross av at hun hadde hørt dårlige ting om selskapets kultur. Jobben hun ble tilbudt fristet.

Allerede året etter skal hun selv ha fått oppleve ukulturen. På en jobbtur til et hotell skal en sjef ha forsøkt å presse henne til å ha sex med ham fordi hun «fortjente å ha det litt gøy» etter at kjæresten hennes hadde dødd noen uker tidligere. Welch takket nei.

Også seinere skal kolleger ha foreslått at hun skulle ligge med dem, men hun rapporterte ingen av hendelsene, delvis fordi hun ikke ville innrømme at hennes kjønn var en «byrde i jobbsammenheng».

Først etter fem år i selskapet ble hun overtalt av legen til å si opp, fordi alt stresset gikk ut over helsen hennes. Fram til søksmålet fra arbeidsetaten i California trodde Welch hennes erfaringer var unike i selskapet.

- Å høre at det er av dette omfanget er utrolig skuffende, sier Welch.

«Yngleplass for trakassering»

Historien til de to kvinnene sammenfaller i stor grad med påstandene som blir framlagt i søksmålet mot spillgiganten.

I søksmålet blir Activision anklaget for å være en «yngleplass for trakassering og diskriminering av kvinner». Rundt 20 prosent av selskapets 9500 ansatte er kvinner.

En rekke kvinner har fortalt at de regelmessig måtte finnes seg i kommentarer om utseendet og at de ble klådd på av mannlige kolleger, i tillegg til at deres overordnede forsøkte å kurtisere dem.

Den mest rystende påstanden som blir framsatt i søksmålet er at en kvinnelig ansatt tok livet av seg etter å ha blitt sextrakassert på en jobbtur.

«Selskapets sjefer og personavdeling visste om trakasseringen og tok ingen rimelige grep for å unngå den urettmessige oppførselen, og slo i stedet tilbake mot kvinner som klaget», heter det i søksmålet.

Måtte beklage

Activisions respons på søksmålet gjorde ikke saken noe bedre. De antydet at det hele var hastverksarbeid og at søksmålet inneholdt «forvrengte og i mange tilfeller feilaktige beskrivelser av Blizzards fortid», skriver Time.

I en intern e-post fra selskapets kommersielle sjef, Fran Townsend, som ble publisert via Twitter, ble det også slått tilbake mot anklagene i søksmålet, der det ble hevdet at søksmålet presenterte «et forvrengt og usant bilde av vårt selskap».

Townsend og selskapet fikk raskt svar på tiltale. Et åpent brev, undertegnet av 2000 nåværende og tidligere ansatte, omtalte Townsends uttalelser som «forkastelige og fornærmende».

Først dagen etter fikk pipa en annen lyd hos Activision. Administrerende direktør Bobby Kotick tilsto at den umiddelbare responsen fra selskapet hadde vært «tonedøv», og lovet at de skulle ta tak i de alvorlige anklagene.

Et eksternt firma skal nå også granske spillgiganten.

Og det er all mulig grunn for selskapet å ta søksmålet på det største alvor, mener arbeidsrettsadvokat Walter Foster, i selskapet Eckert Seamans Cherin & Mellott.

- Disse anklagene fra Californias statlige departement er banebrytende, og sannsynligvis en av de første sakene i denne industrien. Søksmålet blir framlagt av et statlig byrå, så de har statens ressurser. De investerer ikke i denne typen søksmål før de vet de har en god sak. Du tar en sak for å sette et eksempel, sier Foster, til CNN.

Sjef måtte gå

Det foreløpig siste kapittelet i skandalen er at sjefen for Blizzard Entertainment, et av selskapene til Activision Blizzard, forlater sin stilling for å «søke nye muligheter».

I søksmålet blir han pekt på som en av lederne som ikke tok skikkelig tak i det giftige arbeidsmiljøet. I et brev til de ansatte 22. juli skrev Brack at oppførselen som blir beskrevet i søksmålet er «ekstremt problematisk» og «fullstendig uakseptabel».

Selskapet legger likevel ikke skjul på at søksmålet er det som nå gjør at Brack forlater sin stilling, skriver Financial Times.

- Det ble klart for J. Allen Brack og lederskapet i Activision Blizzard at Blizzard Entertainment trenger en ny retning og et nytt lederskap gitt det viktige arbeidet som ligger foran dem, med tanke på kulturen på arbeidsplassen, spillutvikling og innovasjon, sier en talsperson for selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer