Spinnvill coronagevinst for verdens rikeste

Mens coronaviruset har hatt en voldsom effekt på den gjennomsnittlige amerikanerens økonomi, er det en gruppe som ser ut til å gå klar av den økonomiske nedgangen: De aller rikeste.

RIKERE: Amazon.sjef Jeff Bezos kan le hele veien til banken, eller kanskje rettere sagt børsen. Selskapet hans har hatt en voldsom oppgang under coronakrisen, og dermed er verdens rikeste mann enda litt mer verdt. Foto: REUTERS / Katherine Taylor / NTB scanpix
RIKERE: Amazon.sjef Jeff Bezos kan le hele veien til banken, eller kanskje rettere sagt børsen. Selskapet hans har hatt en voldsom oppgang under coronakrisen, og dermed er verdens rikeste mann enda litt mer verdt. Foto: REUTERS / Katherine Taylor / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Selv om arbeidsledighetstallene som ble lagt fram fredag var langt bedre enn ventet, står fortsatt 20 millioner amerikanere uten jobb.

Torsdag kom det fram at 1,9 millioner har søkt om arbeidsledighet siste uka. Det er også færre enn de foregående ukene, men fremdeles langt over de verste ukene før coronakrisa.

Større forskjeller

Der den gjennomsnittlige amerikanske arbeideren kanskje har mistet jobben eller blitt permittert, med de økonomiske utfordringer det gir, er det en gruppe som ser ut til å gå helt klar av den økonomiske nedturen, skriver CNN:

De amerikanske milliardærene.

Ifølge en rapport fra den progressive tenketanken Institute for Policy Studies har amerikanske milliardærer blitt 565 milliarder dollar rikere siden 18. mars. Det tilsvarer 5400 milliarder norske kroner.

Et tall som er så høyt at det kan være litt vanskelig å få grep om, men for å sette det litt i perspektiv er det omtrent fire norske statsbudsjett, eller et halvt oljefond.

Til sammen har de amerikanske milliardærene nå en samlet formue på 3500 milliarder dollar, som er 19 prosent høyere enn det var på det laveste punktet i starten av pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.