Selger Nordlands-øy:

Spinnvill interesse: - Vanskelig å finne ord

Steinar (87) selger øy i Nord-Norge for mindre enn en ettroms i Oslo, og interessen er enorm.

TIL SALGS: Har du et par millioner til overs? Da kan du kanskje sikre deg en egen øy i Nord-Norge. Foto: Paul-Egil Henriksen / Diakrit
TIL SALGS: Har du et par millioner til overs? Da kan du kanskje sikre deg en egen øy i Nord-Norge. Foto: Paul-Egil Henriksen / Diakrit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en tid for alt. Sånn er det bare. Dette er fortsatt veldig nytt for meg, og er nok noe jeg må fordøye litt de neste dagene, sier 87 år gamle Steinar Asbjørn O. Nilsen til Avisa Nordland.

Han er inntil videre en av to eiere av Futøya i Rødøy kommune på Helgelandskysten. Onsdag ble øya på hele 280 dekar lagt ut til salgs, med en prisantydning på to millioner kroner.

På et slikt budsjett i Oslo vil du kunne sikre deg en av flere oppvarmede garasjeplasser, «eget rom i bofellesskap på Grünerløkka», eller en 14 kvadratmeter stor ettroms med hems på bislett.

Bare i løpet av det første døgnet hadde Finn-annonsen for øya som ligger midt i havgapet, helt uten naboer, over 2500 sidevisninger.

- Det er et helt unormalt tall for oss, sier eiendomsmekler Krisine Langfjell i Rede Eiendomsmegling til Børsen.

- UNORMALT: Eiendomsmekler Kristine Langfjell har opplevd unormalt stor interesse rundt sine siste oppdrag. Foto: Paul-Egil Henriksen / FotografenDin
- UNORMALT: Eiendomsmekler Kristine Langfjell har opplevd unormalt stor interesse rundt sine siste oppdrag. Foto: Paul-Egil Henriksen / FotografenDin Vis mer

Hun er imidlertid ikke overrasket over at det er stor interesse for den spesielle eiendommen.

- Meklerspråket inneholder ofte sterke beskrivelser, men dette er så flott at det er vanskelig å finne ord for det. Vi snakker ofte om panoramautsikt, men det er kun på en øy du får ekte panoramautsikt i 360 grader fra eiendommen. Her har du utsikt mot store deler av Helgelandskysten fra en eiendom som ligger helt ut mot Atlanterhavet. Øya ligger trygt plassert midt i smørøyet i Rødøy kommune, sier Langfjell.

Hun har på kort tid rukket å få en viss ekspertise på salg av øyer med oppsiktsvekkende beliggenhet og utsikt. I sommer sto hun for salget av 283 mål store Bjørnøya som også ligger på Helgelandskysten.

Den ble lagt ut med en prisantydning på 990 000 kroner, men ble til slutt solgt langt over takst til en pris på 4,3 millioner. Det har også vært med på å påvirke prisen på denne øya, forteller Langfjell.

- Har du blitt øy-mekler på heltid?

- Det er nok ennå litt for skralt til å kunne leve av bare det, for det er ikke ofte man kommer over objekter som dette, sier hun.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Henvendelsene fra øy-eiere har imidlertid tatt seg betydelig opp etter sommerens millionsalg.

- Jeg har fått en del henvendelser etter det salget. Selgerne av denne øya har tatt kontakt på grunn av Bjørnøya-salget. Det er fantastisk at de ser hva det er mulig å få til og det er en enorm tillitserklæring at jeg har fått oppdraget, sier hun til Børsen.

Hun innrømmer også at den voldsomme medieoppmerksomheten heller ikke har skadet.

- Mange øyer som disse har vært eid av samme familie i mange generasjoner. Mange har nok tidligere tenkt at slike objekter ikke nødvendigvis har vært verdt så mye. Nå ser folk at det er det faktisk. Noen av disse sakene har det vært voldsom interesse for.

IKKE RETT FRAM: Det er ingen bebyggelse på øya i dag. Det er heller ikke rett fram å få bygget på øya. Foto: Paul-Egil Henriksen / Diakrit
IKKE RETT FRAM: Det er ingen bebyggelse på øya i dag. Det er heller ikke rett fram å få bygget på øya. Foto: Paul-Egil Henriksen / Diakrit Vis mer

Den som stikker av med vinnerbudet har imidlertid ingen garantier for at det er rett fram å flytte inn i ny drømmehytte. Langfjell understreker at kjøper må ta spesielle hensyn dersom man ønsker å bygge på øya, som i dag er helt uten bebyggelse.

- Det er ikke helt rett fram. Dersom det skal bygges må det søkes om konsesjon. Dette er en LNF-sone B-område, som vil si at eiendommen er regulert til landbruk, natur og fritid. I tillegg må man følge reglene i plan- og bygningsloven om hundremetersgrensa, som regulerer hvor nært man kan bygge havet. Derfor er det viktig at potensielle kjøpere setter seg godt inn i salgsoppgaven og gjør undersrsøkelser ut fra sine ønsker.

Likevel forventer Langfjell godt oppmøte på visningene av øya. Så langt har hun sendt ut invitasjon til 250 interessenter fra salget av Bjørnøya.

- Hva slags folk er det som er interessert i et objekt som dette?

- Det har vært mange på tråden og det er åpent for alle, men jeg ser for meg at jeg kommer til å få med meg flere interessenter fra det forrige salget.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer