Bryggeri utlyste «verdens beste jobb»

Spinnvill interesse: - Helt utrolig

En jobbutlysning til «verdens beste jobb» fikk jobbsøkere over hele verden til å melde sin interesse.

«VERDENS BESTE JOBB»: Bryggeriet i Nord-Irland kunne friste med det de mente var verdens beste jobb, og ble blåst av banen av interessen. Foto: Ground Picture / Shutterstock / NTB
«VERDENS BESTE JOBB»: Bryggeriet i Nord-Irland kunne friste med det de mente var verdens beste jobb, og ble blåst av banen av interessen. Foto: Ground Picture / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det å ta seg selv en øl eller tre i arbeidstida er ikke (lenger) noe den jevne arbeidstaker tenker det er innafor å unne seg i 2024, selv om den nå avdøde TV 2-redaktøren Kåre Valebrokk en gang sa at «en god journalist bør lukte øl etter lunsj».

Hvorvidt Valebrokk helt bokstavelig mente at journalistene burde komme durende lett påseilet fra lunsjmøter, kan nok diskuteres, men selv journalister tenderer nok mot å vente med ølkonsumet til etter arbeidstid nå.

Det gjelder nok for de aller, aller fleste, selv om noen hver nok kunne ønsket seg en øl eller tre når det stormer som verst i en stressende arbeidshverdag.

«Verdens beste jobb»

Da er det kanskje ikke så rart at det nordirske bryggeriet Walled City Brewery fikk en voldsom respons da de la ut en utlysning for «den beste jobben i verden».

Jobben, eller skal vi kanskje heller skrive «jobben»? Drikke øl. Eller rettere sagt smake øl. Med trykk på smake.

Det var helt i starten av 2023 at bryggeriet gikk ut med utlysningen, der de kunne friste med gratis øl, potetgull og taxi hjem igjen til dem som ville stille sin gane til disposisjon.

Det ble også listet opp fire punkter som den ideelle ølsmakeren aller helst måtte oppfylle, ifølge Belfast Live:

  • Må være en fan av lokal øl.
  • Kan stille i Derry på fredager like etter fem på ettermiddagen.
  • Må være god til å fleipe (eller «banter», som er det nokså uoversettelige engelske begrepet).
  • Må ha en sofistikert gane.

Målet med det hele var selvsagt å «gjøre ølen vår enda bedre».

Søkte «super-smakere»

Responsen de fikk var helt overveldende og overrumplet bryggeriet. De fikk 2500 søknader til jobben, men langt fra alle hadde de rette kvalifikasjonene, skriver Sky News.

Bryggeriet var nemlig ute etter «super-smakere». Den kvalifikasjonen kan man ikke trene seg til gjennom iherdig ølkonsum, for det ligger i genetikken. Bare mellom én av 100 og én av 200 har de genetiske forutsetningene for å være kvalifisert.

- Greia er at du sannsynligvis ikke vet om du er en super-smaker, sier administrerende direktør for bryggeriet, James Huey, før han fortsetter:

- Kanskje du har blitt oppmerksom på det etter å ha vært ute og spist med venner. Når du kjenner visse smaker i maten, forteller hva du smaker og får responsen «jeg skjønner ikke hva du snakker om».

- Oppsummerer menneskeheten

De fire punktene bryggeriet listet opp for å beskrive den ideelle ølsmakeren, og som blant annet inneholdt et punkt om å kunne stille i Derry på fredager, så på ingen måte ut til å hindre ølhunder fra selv de fjerneste strøk fra å melde sin interesse.

Sjefbrygger Josh Kyle trodde knapt sine egne øyne da han så «hvor langt folk er villige til å reise for en gratis øl».

- Det var spesielt to adresser som var iøynefallende for meg - Philadelphia i USA og San Paolo i Brasil. For meg er det helt utrolig, men jeg tror det på en måte oppsummerer menneskeheten litt, sier Kyle.

Til slutt endte bryggeriet opp med å tilby «verdens beste jobb» til 12 søkere, som kan lukte øl med god samvittighet etter endt økt på bryggeriet.