- Spinnvill og
dønn urettferdig

SV-leder Audun Lysbakken mener lønnsutviklingen i staten er helt ute av kontroll. Nå tvinger de regjeringen og Senterpartiet til å handle.

KREVER HANDLING: SV-leder Audun Lysbakken mener Ap/ Sp-regjeringen ikke gjør nok for å stoppe lønnsveksten i staten. Nå fremmer de Sps eget forslag i Stortinget. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KREVER HANDLING: SV-leder Audun Lysbakken mener Ap/ Sp-regjeringen ikke gjør nok for å stoppe lønnsveksten i staten. Nå fremmer de Sps eget forslag i Stortinget. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den er dønn urettferdig og spinnvill.

Slik beskriver Audun Lysbakken lønnsutviklingen i statlig sektor.

Dagbladets finansnettsted Børsen har vist at lederne i statseide bedrifter har hatt langt høyere lønnsvekst enn gjennomsnittet. Samtidig ble denne uka kjent at minst 300 ledere i staten tjener mer enn statsministeren. Det var Forskning.no som først meldte om undersøkelsen.

Dagbladets gjennomgang viser at ledere i statseide selskaper har hatt en lønnsvekst på 4,2 prosent, langt mer enn den jevne arbeidstaker.

- Husk at dette har skjedd samtidig som lønningene har stått stille for store grupper av arbeidsfolk, og samtidig som vi har fått flere fattige, sier en tydelig engasjert Lysbakken til Dagbladet.

Går hardt til verks

Som svar fremmer SV nå forslag om et lønnstak for ledere i staten. De mener ingen statsansatte bør tjene mer enn statsministeren, som i dag har en lønn på drøyt 1,7 millioner kroner.

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om at taket på samlet godtgjørelse for ansatte i staten, inkludert eventuelle tillegg og pensjon, ikke skal være på et høyere nivå enn de ordningene som til enhver tid gjelder for statsministeren.», heter det i forslaget.

- Jeg mener jo her bør vi gå hardt til verks, og gjøre det som vil løse problemet, nemlig en kombinasjon av lønnstak og lønnsfrys, forklarer Lysbakken.

SV fremmer forslagene nå fordi de mener Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke går langt nok for å begrense veksten i statlige lederlønninger i Hurdalsplattformen.

- Jeg mener at plattformen ikke går langt nok. Det som står der er altfor forsiktig. Så er det altfor tidlig å dømme regjeringen. Men her trenger de at noen dytter på hvis det skal skje noe, sier Lysbakken.

I Hurdalsplattformen heter det at den nye regjeringen vil «Sikre at lederlønnsutviklingen i offentlig sektor ikke overskrider det som er gjennomsnittlig lønnsutvikling i samfunnet.»

Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har vært tydelig på de vil utviklinga i lederlønninger til livs.

- Det er viktig for oss å klare å snu den utviklinga. Det må vi gjøre for å unngå at det blir en «lønnsadel» i statlige selskaper, har Vedum tidligere sagt til Dagbladets finansnettsted Børsen.

Fremmer Sp-forslag

I tillegg til sin egen løsning, fremmer de et forslag de ikke har funnet på selv, med et noe lavere lønnstak.

- Vi har vi for sikkerhets skyld lagt inn et utmerket forslag som Senterpartiet har fremmet selv tidligere. Her har de jo da mulighet til å danne flertall med oss, hvis de vil gjøre det som vi vet vil virke, sier en freidig Lysbakken.

«Stortinget ber regjeringen innføre et lønnstak for ledere i staten på 15 G, og lønnsfrys for nåværende ledere med lønninger over dette nivået.», heter det i forslaget som altså opprinnelig kommer fra Senterpartiet, da de satt i opposisjon.

Dette innebærer et lønnstak på like under 1,6 millioner kroner.

Lysbakken bedyrer at de ikke mener å være frekke med SP-finten.

- Peker dere litt nese til Senterpartiet, når dere fremmer deres forslag?

- Det er absolutt ikke meningen. Vår mening er bare å vise at vi er fleksible på dette. Vi har vår modell, men vi synes deres også er god, og legger fram begge to, sier Lysbakken.

- Må gå foran

I dag er det rundt 300 ledere som er direkte ansatt i staten. I tillegg kommer ledere i selskaper om er helt eller delvis statlig eiet. Lysbakken mener staten i dag er med på å øke de økonomiske forskjellene.

- Selv om det ikke er et kolossalt antall, så er dette en veldig viktig del av forskjellsutviklingen i Norge. Den viktigste grunnen til at ulikhetene øker er at de rikeste drar ifra. Hvis ikke staten går foran som et godt eksempel på de områdene som staten kan styre direkte, hvordan kan en da forvente at en skal få bremset lederlønnsgaloppen i privat sektor, spør Lysbakken retorisk.

SV-lederen mener det ikke er noen grunn til å frykte at lønnskuttene han ønsker seg vil gjøre det vanskeligere å rekruttere gode ledere i staten.

- Får du en god NAV-direktør for 1,6 millioner kroner?

- Selvfølgelig. Det er ingen som er mot å betale disse lederne godt. Spørsmålet er om du skal betale dem ellevilt godt. Det er ikke nødvendig. Det finnes masse mennesker som vil gjøre lederjobber fordi det er utfordrende og fordi det er viktig, ikke bare fordi de kan få en hinsides lønn. Jeg mener tvert imot det er viktig å ha ledere som er motivert av noe mer enn penger, avslutter Lysbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer