Spinnvill utvikling: - Merkelig

Verdien på Tesla og Elon Musks personlig formue skjøt i været mandag. Selv Musk selv synes det var litt rart.

SUPERRIK: Formuen til Elon Musk vokser og vokser og vokser. Foto: NTB
SUPERRIK: Formuen til Elon Musk vokser og vokser og vokser. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Gårsdagen var på ingen måte en blåmandag for Tesla-eier, Elon Musk. Først ble det kjent at bilutleiegiganten Hertz skal kjøpe 100 000 Teslaer, en historisk enkeltinvestering.

Aksjen skjøt i været

Det førte igjen til at Tesla-aksjen skjøt i været, og endte opp 13 prosent. Det gjør at Tesla for første gang er verdsatt til over 1000 milliarder dollar, eller i overkant av 8000 milliarder kroner, skriver Business Insider.

Med det er Tesla bare det sjette selskapet i amerikansk historie som verdsettes til over 1000 milliarder dollar.

De fem andre er Apple (2500 milliarder dollar), Microsoft (2300 milliarder dollar), Googles moderselskap Alphabet (1800 milliarder dollar) og Amazon (1700 milliarder dollar), skriver CNN.

Det er bare Facebook som har nådd 1000 milliarder dollar på kortere tid enn Tesla. Tesla brukte seks år siden det ble børsnotert i 2010, mens Facebook brukte ni år.

Ironisk nok har den siste tids Facebook-skandaler sendt aksjen deres ned 17 prosent fra toppen tidligere i år, noe som gjør at selskapet nå ikke lenger er i den eksklusive klubbe av selskaper som er verdt over 1000 milliarder.

300 milliarder

Den eksklusive listen er Tesla altså inne på, noe som har en stor innvirkning på formuen til Musk, som eier 20 prosent av aksjene.

Ifølge Bloombergs millionærindeks vokste Musks formue med svimlende 36,2 milliarder dollar, i overkant av 300 milliarder norske kroner mandag.

Også det er historisk. Aldri har Bloomberg registrert en så høy økning i formue på én enkelt dag. Det gjør at Musk selv nå er verdsatt høyere enn bilprodusenten Toyota, som har en markedsverdi på 282 milliarder dollar.

«Wild $T1mes!», tvitret Musk selv mandag kveld, med klar referanse til Teslas voldsomme vekst.

– Merkelig

At det store salget til Hertz skulle føre til den voldsomme veksten, får til og med Musk til å klø seg i hodet.

«Merkelig at det flyttet verdivurderingen, siden Tesla i høy grad har et produksjonsproblem, ikke et etterspørselsproblem», skriver Musk, med klar referanse til utfordringene det siste året med mangel på databrikker og de store problemene i logistikken i verdenshandelen.

I fjor solgte Tesla 500 000 biler, mens de så langt i år har solgt 627 000. Det betyr at de nærmer seg å kunne selge over én million biler i året.

Kan bli billionær

Nyhetene om den spinnville Tesla-veksten kommer samme dag som analytikere i den amerikanske storbanken Morgan Stanley uttalte at de tror Musks formue kan nå rekordhøye én billion dollar, 1000 milliarder dollar altså, som følge av at romselskapet Space X skyter fart.

– Fra våre samtaler med investorer har sentimentet rundt SpaceX økt betydelig sammen med selskapets verdivurdering i det privat markedet, sier analytiker Adam Jonas til CNBC.

Så langt i år har Musks formue vokst med 119 milliarder dollar, og han er nå over 100 milliarder dollar rikere enn verdens nest rikeste, Amazon-gründer Jeff Bezos.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer