Spinnvill utvikling: - Merkelig

Verdien på Tesla og Elon Musks personlig formue skjøt i været mandag. Selv Musk selv synes det var litt rart.

SUPERRIK: Formuen til Elon Musk vokser og vokser og vokser. Foto: NTB
SUPERRIK: Formuen til Elon Musk vokser og vokser og vokser. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Gårsdagen var på ingen måte en blåmandag for Tesla-eier, Elon Musk. Først ble det kjent at bilutleiegiganten Hertz skal kjøpe 100 000 Teslaer, en historisk enkeltinvestering.

Aksjen skjøt i været

Det førte igjen til at Tesla-aksjen skjøt i været, og endte opp 13 prosent. Det gjør at Tesla for første gang er verdsatt til over 1000 milliarder dollar, eller i overkant av 8000 milliarder kroner, skriver Business Insider.

Med det er Tesla bare det sjette selskapet i amerikansk historie som verdsettes til over 1000 milliarder dollar.

De fem andre er Apple (2500 milliarder dollar), Microsoft (2300 milliarder dollar), Googles moderselskap Alphabet (1800 milliarder dollar) og Amazon (1700 milliarder dollar), skriver CNN.

Det er bare Facebook som har nådd 1000 milliarder dollar på kortere tid enn Tesla. Tesla brukte seks år siden det ble børsnotert i 2010, mens Facebook brukte ni år.

Ironisk nok har den siste tids Facebook-skandaler sendt aksjen deres ned 17 prosent fra toppen tidligere i år, noe som gjør at selskapet nå ikke lenger er i den eksklusive klubbe av selskaper som er verdt over 1000 milliarder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer