Sjømateksport

Spinnville tall for Norge: - Overrasket

- En gradvis gjenåpning av verdenssamfunnet har åpenbart hatt en positiv effekt.

REKORDTALL: Aldri før har det blitt eksportert mer norsk laks enn i august i år. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
REKORDTALL: Aldri før har det blitt eksportert mer norsk laks enn i august i år. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens næringslivet verden over roper for full hals om enorme transportproblemer, kan den norske fiskerinæringa feire spinnville eksporttall.

For hittil i år er det eksportert sjømat for 72,9 milliarder kroner, opplyser Norges sjømatråd. Det er 5,44 milliarder mer enn for samme periode i rekordåret 2019, og er en ny verdirekord for årets åtte første måneder, ifølge sjømatrådet.

- Det går veldig bra. Vi eksporterte sjømat for 9,6 milliarder kroner i august, som er en økning på 32 prosent mot samme periode i fjor. Det er den beste augustmåneden noensinne, sier lakseanalytiker Paul T. Aandahl i sjømatrådet til Børsen.

Tror på ny rekord

Dersom trenden fortsetter vil Norge sette en ny årsrekord for eksport av sjømat, mener Aandahl.

- Jeg forventer at trenden vi har sett i år skal fortsette, med gode eksporttall både for fisk fra havbruk og villfisk.

Administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen, er strålende fornøyd med tallene.

- Norsk sjømateksport aldri hatt en høyere verdi i en august-måned før. En gradvis gjenåpning av verdenssamfunnet har åpenbart hatt en positiv effekt, sier Larsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer