Spise-nekt i restaurantene

Burger King med strakstiltak.

CORONA-TILTAK: Burger King tar ekstra grep i forsøk på å hindre smittespredning. Foto: NTB Scanpix
CORONA-TILTAK: Burger King tar ekstra grep i forsøk på å hindre smittespredning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det vil ikke lenger være mulig å spise i Burger Kings restauranter. Det opplyser hurtigmatkjeden i en pressemelding.

- Det viktigste for oss nå er å bidra til å begrense smitterisiko for våre gjester og medarbeidere. Vår vurdering er derfor å kun holde åpent for Drive Thru, take away og hjemlevering, sier administrerende direktør i Burger King Norge, Rune Sandvik.

Tiltaket iverksettes fra klokken 16.00 i dag. Burger King ut over dette holde åpent som vanlig, men det vil kun være mulighet for å handle «take away», i «Drive-Thru» og gjennom hjemlevering.

Tiltaket gjelder for alle de 84 Burger King-restaurantene i Norge.

- Vi har vurdert situasjonen forløpende hele veien. Informasjon til våre ledere og medarbeidere har vært helt avgjørende i prosessen så langt. Ekstra tiltak for hygiene og renhold er allerede blitt implementert, sier Sandvik.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Tiltak hos McDonald's

Overfor Børsen opplyser kommunikasjonssjef i McDonald’s Norge at de foreløpig ikke har stengt restaurantene sine for sittende gjester.

- Vi følger til enhver tid de rådene som gis fra helsemyndighetene. I våre restauranter er det lagt til rette for 1 meters avstand som anbefalt, i tillegg til at vi har strenge hygiene- og renholdstiltak, sier Veronika Skadestad.

- Vår hovedprioritet nå, er at det skal være trygt for både ansatte og gjester. Derfor følger vi helsemyndighetenes råd fortløpende.

Artikkelen fortsetter under:

Mange må stenge

Torsdag innførte regjeringen enda strengere tiltak i et forsøk på å hindre spredningen av coronaviruset.

Helseminister Bent Høie opplyste på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at både barneskoler, ungdomsskoler, videregående skole, universiteter og høgskoler nå stenges. Samtidig forbys kulturarrangementer, der puber, barer og andre utelivsaktører må holde stengt.

Også treningssentre, svømmehaller, badeland, frisører, hudpleie, massasje og liknende må stenge.

- Butikker skal være åpne. Det er ikke nødvendig å hamstre, understreket helseministeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer