«Spøkelsesby» raser: - Sabler oss ned

En artikkel hos dansk TV 2 fikk innbyggerne i den danske turistbyen Sæby til å se rødt.

IKKE «SPØKELSESBY»: Innbyggerne i den danske turistbyen Sæby vil ha seg frabedt merkelappen «spøkelsesby». Foto: Foto: Alamy Stock Photo / NTB
IKKE «SPØKELSESBY»: Innbyggerne i den danske turistbyen Sæby vil ha seg frabedt merkelappen «spøkelsesby». Foto: Foto: Alamy Stock Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De sabler oss ned, og det trenger vi ikke, sier Jette Johansen, styreleder i Sæby Handel og eier av tre klesbutikker i den lille, danske sommerbyen Sæby, til bt.dk.

Det er en artikkel og et TV-innslag fra dansk TV 2 tidligere denne uka, som Børsen også omtalte, at den danske turistbyen ble omtalt som en «spøkelsesby».

Regn og atter regn

Bakgrunnen for den noe negative omtalen var at det, ifølge TV 2, hadde vært uvanlig langt mellom sommergjestene så langt i sommer, noe som ble koblet til et uvanlig dårlig sommervær.

I juli har det falt 135 millimeter regn i Sæby, og siden skoleslutt 143 millimeter. I samme periode har det vært åtte dager med oppholdsvær.

Både turister og representanter for det lokale næringslivet kunne bekrefte at det var litt lengre mellom gjestene enn vanlig.

- Jeg ligger 30 til 40 prosent under i forhold til omsetningen i fjor, sa Michael Christensen, som eier kafeen Lanternen, og sukket over «drittværet».

- Kunne latt være å komme

Men at en litt skral sommer, med dårlig vær og kanskje litt færre folk, gjør at Sæby kvalifiserer til karakteristikken «spøkelsesby», se det er ikke lokalbefolkningen enig i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.