«Spøkelsesby» vil bli turistperle

Har stått forlatt i 70 år, med bare én innbygger. Nå søker myndighetene investorer til byutviklingen.

UTENFOR ALLFARVEI: Byen Cossack i Australia har vært så godt som folketom de siste 70 åra. Nå håper myndighetene å vekke byen til livs. Foto: Michal Lewi / Wikimedia Commons
UTENFOR ALLFARVEI: Byen Cossack i Australia har vært så godt som folketom de siste 70 åra. Nå håper myndighetene å vekke byen til livs. Foto: Michal Lewi / Wikimedia Commons Vis mer
Publisert

Den australske byen Cossack ligger idyllisk plassert like ved havet i delstaten Vest-Australia. Byen regnes som fødestedet til Australias perleindustri, men ble forlatt i 1950.

De siste 70 åra har området nærmest blitt betraktet som en spøkelsesby. Cossack huser bare én innbygger: en vaktmester som holder byen ren og ryddig, og som vinker til en turist fra tid til annen.

Det kan imidlertid endre seg drastisk nå som myndighetene vil gjøre den forlatte spøkelsesbyen om til en turistperle. Det kan også føre til at byens eiendommer snart havner på markedet, melder CNN Travel.

Dyster historie

Australias urfolk, ofte omtalt som aboriginer, bodde i regionen i over 40 000 år. De levde imidlertid under grusomme omstendigheter, og ble tvunget til å dykke etter perler i Cossack på 1800-tallet, i forbindelse med oppstarten av delstatens perleindustri.

- Neste gang du ser undrende på skjønnheten i en vestlig australsk perle, bør du også tenke på aboriginene som led så fryktelig under industriens mørkeste dager, står det på en skilt i den forlatte byen.

Skiltet er hengt opp som en del av «Warlu Way», en 2480 kilometer lang strekning gjennom den nordlige delen av Vest-Australia, som introduserer turister for viktige steder knyttet til historien om det australske urfolk. Administrerende direktør i delstatens nordvestlige turistnæring, Natasha Mahar, mener at Cossack er det perfekte stedet for turister som ønsker å lære om landets perleindustri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer