HyperVerse:

Sporløst forsvunnet

Mye tyder på at toppsjef Steven Reece Lewis aldri har eksistert.

MYSTISK: Det er uvisst hvem denne mannen er, men mye tyder på at han ikke faktisk heter Steven Reece Lewis - eller har utdanning fra Cambridge. Skjermdump: YouTube
MYSTISK: Det er uvisst hvem denne mannen er, men mye tyder på at han ikke faktisk heter Steven Reece Lewis - eller har utdanning fra Cambridge. Skjermdump: YouTube Vis mer
Publisert

I desember 2021 ble Steven Reece Lewis innsatt som konsernsjef i det australske kryptoinvesteringsfondet HyperVerse. Med seg på lasset hadde han med seg en imponerende CV.

Han hadde utdanning fra University of Leeds og University of Cambridge, jobbet for finanstungvekteren Goldman Sachs og solgt et webutviklingsselskap til Adobe.

Nylig ble det kjent at tusenvis av mennesker har tapt millioner av dollar på investeringer i HyperVerse, som av flere utenlandske tilsynsmyndigheter har blitt stemplet som «svindel» og «mistenkt pyramidespill». Kryptofondet har seinere kollapset.

Nå viser det seg at alt kan ha vært en bløff, skriver The Guardian.

Det finnes nemlig ingen spor etter den angivelige toppsjefen.

Støttet av kjendiser

Da HyperVerse ble lansert, ble selskapet markedsført som et nytt digitalt metavers som skulle konkurrere med Facebook. Ideen var at medlemmene skulle kunne utforske «den nye grensa til et galaktisk univers og gi liv til en komplett virtuell verden».

Flere kjendiser, deriblant Apple-medgründer Steve Wozniak og skuespiller Chuck Norris, skal ha reklamert for selskapet.

I en video i forbindelse med lanseringen, som ligger tilgjengelig på YouTube, oppfordrer sjefen folk til å bli støttespillere av HyperVerse.

- Vi skal skape et parallelt system for eksistens som vil forandre måten mennesker lever på, hvordan vi samhandler med andre mennesker rundt omkring i verden, og hvordan selskaper driver forretninger, sa Lewis.

- Finnes ikke

Det viser seg at toppsjefen bare eksisterer på papiret og på skjermen. Ingen vet hvem mannen som har utgitt seg for å være den mystiske toppsjefen egentlig er.

- Da Steven Reece Lewis ble presentert for investorer, var det med med en imponerende liste over kvalifikasjoner og prestasjoner, skriver The Guardian, og legger til:

- Men ingen av de omtalte organisasjonene finner ham i sine egne arkiver.

Verken University of Leeds eller University of Cambridge har noen registrerte oppføringer om en person ved navn Steven Reece Lewis i sine databaser.

Adobe har ingen opplysninger om oppkjøp av et selskap eid av en Steven Reece Lewis i noen av sine offentlige arkiver.

Heller ikke Goldman Sachs skal ha funnet noen opplysninger om at vedkommende har arbeidet for selskapet.

Ifølge en rapport fra blokkjedeanalyseselskapet Chainalysis fra 2022 skal kunder ha tapt nærmere 1,3 milliarder amerikanske dollar - i overkant av 13 milliarder norske kroner - på investeringer i HyperVerse.