Spørsmålene sentralbanksjefen må svare på

Krever svar omkring ansettelsen av Nicolai Tangen.

KREVER SVAR: Sentralbanksjef Øystein Olsen må svare på ti spørsmål fra Norges Banks representantskap. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
KREVER SVAR: Sentralbanksjef Øystein Olsen må svare på ti spørsmål fra Norges Banks representantskap. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Banks representantskap har bedt sentralbanksjef Øystein Olsen svare på ti spørsmål i forbindelse med ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondsjef. Det kommer fram i en pressemelding først omtalt av Dagens Næringsliv.

Olsen har nå fram til 29. april på å svare på spørsmålene.

I pressemeldingen listes spørsmålene opp:

1.1 I hvilken grad har hovedstyret fått innsyn i alle relevante sider ved Tangens eierinteresser og økonomiske forhold? Er det etter hovedstyrets mening uavklarte forhold og hva gjøres for sikre fullt innsyn?

1.2 I hvilken grad har Tangen i forbindelse med ansettelsesprosessen lagt fram en fullstendig oversikt over sin personlige økonomi og sine forretningsinteresser innenfor kapitalforvaltning, og orientert om hvordan han ser for seg at private formuesforhold og interesser skal ivaretas uten at det oppstår interessekonflikt med stillingen som daglig leder for NBIM? Er det etter hovedstyrets mening uklare forhold og hva gjøres for å avklare disse?

1.3 Hvordan vil hovedstyret tilrettelegge for at tilsynet og kontrollen i Norges Bank på dette området ivaretas, slik at det i fremtiden ikke kan reises spørsmål om interessekonflikt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.