- Spørsmålet er om man kan gjenoppbygge tilliten

Erna Solberg sier at hun vil se an «utviklingen av saken» som pågår rundt henne og Sindre Finnes' aksjehandler, før hun tar en avgjørelse om sin egen framtid.

SVARTE: Høyres partileder Erna Solberg kom i et brev til kontrollkomiteen på Stortinget tirsdag med flere eksempler på tilfeller hvor hun kan ha vært inhabil. Foto: Terje Pedersen / NTB
SVARTE: Høyres partileder Erna Solberg kom i et brev til kontrollkomiteen på Stortinget tirsdag med flere eksempler på tilfeller hvor hun kan ha vært inhabil. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Spørsmålet er om man føler man kan gjenoppbygge den tilliten, og om jeg har krefter til å gjøre det, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagens Næringsliv.

Sitatet kommer som svar på spørsmålet «Hva slags utgangspunkt er det for diskusjonen som nå pågår i ditt parti, om du kan fortsette eller ikke?».

Kommentator i Dagbladet Sondre Hansmark la merke til flere detaljer som du ikke fikk se på NRKs «Debatten» med Erna Solberg. Video: NRK / Dagbladet TV Vis mer

- En rekke tilfeller

I et brev til kontrollkomiteen på Stortinget skrev Solberg at hun som følge av ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler blant annet kan ha vært inhabil i arbeidet med oljeskattepakken som ble innført i starten av koronapandemien. Hun nevnte også flere andre eksempler.

Hvor mange saker hun kan ha vært inhabil i, er svært vanskelig å gjøre et anslag på, ifølge Solberg.

«Jeg må derfor nøye meg med å si, i tråd med hva jeg har gitt uttrykk for tidligere, at det trolig er snakk om en rekke tilfeller», skrev hun.

Dagbladet møtte Erna Solberg for å snakke om ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler. Video: Vegard Krüger Vis mer

- Forhastede beslutninger er feil

På spørsmål fra Dagens Næringsliv om hun har krefter til å gjenoppbygge tilliten, svarer Solberg:

- Det som er viktig for meg, er at jeg ikke tar de beslutningene før vi ser an utviklingen av saken. Selv om dere i pressen vil ha løypemeldinger hele tiden, er det bare å si at sånn er jeg, og sånn kommer jeg til å være. Forhastede beslutninger er feil. Jaget skal i seg selv ikke føre til at man gjør feil langsiktig beslutning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer