Sportsgigant permitterer: - Forferdelig lei oss

Står bak sportsmerker som Kari Traa, Johaug, Dæhlie, og Bula.

PERMITTERINGER: Sportsmerkekonsernet Active Brands eier kjente varemerker som Kari Traa, Dæhlie og Johaug. Nå er de tvunget til å foreta drastiske grep. Foto: NTB Scanpix
PERMITTERINGER: Sportsmerkekonsernet Active Brands eier kjente varemerker som Kari Traa, Dæhlie og Johaug. Nå er de tvunget til å foreta drastiske grep. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Active Brands, som står bak sportsmerker som Kari Traa, Johaug, Dæhlie, og Bula, opplyser at coronapandemien har fått tydelige konsekvenser for selskapet.

Tirsdag 17. mars ble det gitt permitteringsvarsel til 92 ansatte i Norge. I tillegg vurderes det tilsvarende tiltak i selskapets salgsselskaper i Sverige, Danmark og Finland.

- Som et resultat av redusert aktivitet og som et ledd i å sikre selskapets fremtidige posisjon, har vi besluttet å permittere en stor andel av våre ansatte. Det er vi selvfølgelig forferdelig lei oss for, sier Espen Krogstad, administrerende direktør i Active Brands, i en pressemelding.

Selskapet peker på flere utfordringer, der blant annet mange av Active Brands' samarbeidspartnere nå rapporterer om sviktende salg.

- Konsumenter har begrenset bevegelsesfrihet som et resultat av karantenebestemmelser og frykt for smitte. Mange er i tillegg bekymret for sin privatøkonomi. Resultatet av dette ser vi i kraftig nedgang i besøket i fysiske butikker og sviktende omsetning i detaljistleddet, sier Krogstad.

Skulle satse

Krogstad fortalte Finansavisen tidligere denne måneden at selskapets omsetning økte med 11 prosent til 1171 millioner kroner i 2019. Han kunne fortelle at generelt tøffe tider i norsk sportsbransje gjorde at Active Brands i 2020 skulle satse sterkere i utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer