Sportsgigant permitterer: - Forferdelig lei oss

Står bak sportsmerker som Kari Traa, Johaug, Dæhlie, og Bula.

PERMITTERINGER: Sportsmerkekonsernet Active Brands eier kjente varemerker som Kari Traa, Dæhlie og Johaug. Nå er de tvunget til å foreta drastiske grep. Foto: NTB Scanpix
PERMITTERINGER: Sportsmerkekonsernet Active Brands eier kjente varemerker som Kari Traa, Dæhlie og Johaug. Nå er de tvunget til å foreta drastiske grep. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Active Brands, som står bak sportsmerker som Kari Traa, Johaug, Dæhlie, og Bula, opplyser at coronapandemien har fått tydelige konsekvenser for selskapet.

Tirsdag 17. mars ble det gitt permitteringsvarsel til 92 ansatte i Norge. I tillegg vurderes det tilsvarende tiltak i selskapets salgsselskaper i Sverige, Danmark og Finland.

- Som et resultat av redusert aktivitet og som et ledd i å sikre selskapets fremtidige posisjon, har vi besluttet å permittere en stor andel av våre ansatte. Det er vi selvfølgelig forferdelig lei oss for, sier Espen Krogstad, administrerende direktør i Active Brands, i en pressemelding.

Selskapet peker på flere utfordringer, der blant annet mange av Active Brands' samarbeidspartnere nå rapporterer om sviktende salg.

- Konsumenter har begrenset bevegelsesfrihet som et resultat av karantenebestemmelser og frykt for smitte. Mange er i tillegg bekymret for sin privatøkonomi. Resultatet av dette ser vi i kraftig nedgang i besøket i fysiske butikker og sviktende omsetning i detaljistleddet, sier Krogstad.

FAKTISK.NO: Faktasjekkerne i Faktisk.no presenterer konspirasjonsteoriene som florerer rundt coronaviruset. Vis mer

Skulle satse

Krogstad fortalte Finansavisen tidligere denne måneden at selskapets omsetning økte med 11 prosent til 1171 millioner kroner i 2019. Han kunne fortelle at generelt tøffe tider i norsk sportsbransje gjorde at Active Brands i 2020 skulle satse sterkere i utlandet.

- Vi har spesielt god utvikling i USA, og satser i 2020 på å bygge egen organisasjon og øke omsetningen i Tyskland og Østerrike, sa han, men la til at han likevel forventet en svikt i omsetningen i 2020.

- Nedgangen skyldes lavere salg i Norge, primært til Gresvig, som en følge av konkursen, og til XXL, som en følge av deres opprydning i lagerbeholdninger. Vi får altså en nedgang i Norge, men fortsetter å vokse internasjonalt.

- Sikre selskapet

Det var altså før coronaviruset for alvor lammet Norge.

- Som alle andre håper vi at Covid-19 viruset kommer under kontroll og at de tiltakene som er innført av myndighetene fører til at færrest mulig blir rammet på verst tenkelige vis. I neste omgang håper vi at restriksjoner og begrensninger i bevegelse og handlinger for innbyggerne i alle land vi opererer i blir redusert og etter hvert opphevet så livet kan gå tilbake til sitt normale – også for de ansatte hos oss som nå blir permittert, sier Krogstad i den ferske pressemeldingen og legger til:

- Inntil dette skjer, forholder vi oss til råd og instruksjoner fra ansvarlige myndigheter og foretar disposisjoner når det gjelder bemanning og andre forhold med tanke på å sikre selskapets fremtidige posisjon.

Active Brands-sjefen ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.

I en børsmelding mandag morgen opplyste XXL at selskapet permitterer rundt 1000 ansatte i Norge. Det skjer grunnet en «betydelig nedgang» i salget, i kjølvannet av coronapandemien.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer