Spotify legger ned i Norge

- Vi kan bekrefte at vi har til hensikt å legge ned kontoret i Norge, opplyser Spotify overfor Børsen.

VIL LEGGE NED: Spotify bekrefter at de har planer om å legge ned sitt kontor i Norge. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix
VIL LEGGE NED: Spotify bekrefter at de har planer om å legge ned sitt kontor i Norge. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spotify har vokst enormt siden oppstarten for 11 år siden, og er i dag verdens største musikkstrømmetjensete. I Norge har de imidlertid planer om å legge ned sitt kontor.

- Vi kan bekrefte at vi har til hensikt å legge ned kontoret i Norge, som en del av en naturlig konsolideringsprosess i et veldig modent marked, sier Frida Berg, nordisk kommunikasjonssjef i Spotify, til Børsen.

Dette rammer i første omgang selskapets ansatte i Norge. Selskapet vil selv ikke si noe om nedleggelsen vil få noen praktisk betydning for strømmegigantens norske kunder.

- Virksomheten fortsetter imidlertid med samme intensitet som før, legger Berg til.

Børsen har stilt Spotify spørsmål om hvorfor de har besluttet å stenge, hvor mange ansatte som blir rammet, hvilken betydning nedleggelsen vil ha for selskapets kontakt med norske artister og musikkindustrien i landet, samt om nedleggelsen vil ha noen betydning for norske Spotify-brukere.

- Ingen ytterligere kommentar, dessverre, skriver Berg i en epost.

Stupte

Siden oppstarten av selskapet i Norge i 2010 økte omsetningen markant i løpet av få år. Det første året var omsetningen nær 30 millioner kroner. Fem år seinere, i 2015, hadde den økt til hele 819 millioner kroner. 2016 var det første året med nedgang for selskapet i Norge, og siden har omsetningen stupt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer