Spotify raser mot Apple

- Vil føre til uopprettelig skade.

RASER: Spotify går hardt ut mot Apple etter at IT-selskapet tirsdag lanserte nye tjenester som ytterligere stenger konkurrenter ute. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB Scanpix
RASER: Spotify går hardt ut mot Apple etter at IT-selskapet tirsdag lanserte nye tjenester som ytterligere stenger konkurrenter ute. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld lanserte Apple flere nye produkter, og avslørte samtidig en ny storsatsing: Apple One. Kort fortalt går Apple One ut på at selskapet samler alle sine digitale tjenester i én abonnementspakke, som i seg selv kan høres positivt ut for Apple-kunder.

Men nyheten blir møtt med raseri fra den svenske streaming-giganten Spotify, som mener at Apples nye satsing er med på å ytterligere stenge konkurrenter ute.

Den svenske musikktjenesten krever at konkurransemyndighetene straks slår ned på det de kaller Apples konkurransevridende opptreden, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Vi ber konkurransemyndighetene om å handle raskt for å begrense Apples konkurransehemmende oppførsel som, hvis den ikke blir kontrollert, vil føre til uopprettelig skade på utviklermiljøet og true våre kollektive friheter til å lytte, lære, skape og knytte bånd, heter det en i uttalelse fra selskapet, ifølge Reuters.

Spotify stevnet i 2019 Apple inn for EUs konkurransemyndighet.

Dinside omtalte lanseringen i går, og beskrev Apple One som en ny abonnementspakke som samler alle selskapets digitale tjenester under ett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer