Inngår avtale med Russland

- Sprer russiske trusler

Midt i den blodige krigen mot Ukraina, har Norge undertegnet en ny avtale med Russland. Venstre-leder Guri Melby mener regjeringen sprer russiske trusler i sin formidling av nyheten. - Venstre ville kritisert oss uansett, sier Bjørnar Skjæran (Ap).

ÅPEN: Fiskeri - og havminister har videreformidlet russiske trusler, mener Venstre-leder Guri Melby. Bjørnar Skjæran Foto: Torstein Bøe / NTB

ÅPEN: Fiskeri - og havminister har videreformidlet russiske trusler, mener Venstre-leder Guri Melby. Bjørnar Skjæran Foto: Torstein Bøe / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens unntak for russiske fiskebåter har blitt møtt med skarp kritikk. Fortsatt kan russiske fartøy legge til i norske havner, til tross for et felleseuropeisk havneforbud.

Eksperter har advart om at Russland kan bruke sivile fartøy til skjulte formål. Eksempler kan være sabotasje mot kabler eller rørledninger.

Tirsdag kveld kunngjorde Nærings- og fiskeridepartementet at Norge har inngått en ny avtale med Russland om fiskeriforvaltningen som gjelder for 2023.

Det skjer mens det er sterke sanksjoner mot Russland, og vestlige land boikotter det meste rundt det krigførende landet.

Venstre-leder Guri Melby reagerer på måten regjeringen velger å presentere nyheten på.

- Oppsiktsvekkende

Det Melby biter seg merke i er en formulering i pressemeldingen som gikk ut fra regjeringen tirsdag kveld. Hun mener de videreformidler russiske trusler.

«Den russiske siden har meddelt at fiskeriavtalen fra 2023 kan bli suspendert dersom det blir innført ytterligere innstramminger i restriksjonene Norge har innført for russiske fiskefartøys anløp i norske havner», heter det i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.