Sprit-arving dømt i sexkult-sak

Den såkalte sexkulten ble forkledd som en selvhjelpsgruppe. Nå er milliardærarvingen Clare Bronfman den første av fem siktede medvirkere dømt.

DØMT: Clare Bronfman ankommer den føderale retten i Brooklyn, New York, onsdag 30. september 2020. Foto: John Minchillo/AP / NTB
DØMT: Clare Bronfman ankommer den føderale retten i Brooklyn, New York, onsdag 30. september 2020. Foto: John Minchillo/AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Clare Bronfman (41) oppdaget selvhjelpsgruppa NXIVM i 2003, slet hun med sosial angst og med å akseptere sin identitet som dattera til en berømt milliardær. NXIVM ga henne en følelse av mening, skrev hun i rettsdokumenter, ifølge New York Times.

I løpet av de neste 15 åra rykket hun oppover i gradene i gruppa. Så kom anklagene om kultliknende virksomhet og seksuelt «slaveri». Clare Bronfman skal være god for flere milliarder kroner, og med sine enorme midler satte hun i gang en hær av advokater og etterforskere for å slå tilbake mot kritikerne.

Bekymringene rundt NXIVM skal ha oppstått allerede i 2003, da hennes nå avdøde far, Seagram-toppen, mangemilliardær og filantrop Edgar Bronfman, fortalte til Forbes Magazine at han var bekymret for døtrenes involvering i det han kalte en kult.

Hun ignorerte farens advarsler, og fortsatte som et aktivt medlem i NXIVM. Det tok mange år, men etterhvert snudde hun. I april 2019 sa hun seg skyldig i å ha deltatt i kriminelle aktiviteter i forbindelse med den påståtte sex-kulten, ett år etter at hun ble tiltalt.

Onsdag ble hun dømt til mer enn seks års fengsel for sin rolle i gruppa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer