Sprit-arving dømt i sexkult-sak

Den såkalte sexkulten ble forkledd som en selvhjelpsgruppe. Nå er milliardærarvingen Clare Bronfman den første av fem siktede medvirkere dømt.

DØMT: Clare Bronfman ankommer den føderale retten i Brooklyn, New York, onsdag 30. september 2020. Foto: John Minchillo/AP / NTB
DØMT: Clare Bronfman ankommer den føderale retten i Brooklyn, New York, onsdag 30. september 2020. Foto: John Minchillo/AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Clare Bronfman (41) oppdaget selvhjelpsgruppa NXIVM i 2003, slet hun med sosial angst og med å akseptere sin identitet som dattera til en berømt milliardær. NXIVM ga henne en følelse av mening, skrev hun i rettsdokumenter, ifølge New York Times.

I løpet av de neste 15 åra rykket hun oppover i gradene i gruppa. Så kom anklagene om kultliknende virksomhet og seksuelt «slaveri». Clare Bronfman skal være god for flere milliarder kroner, og med sine enorme midler satte hun i gang en hær av advokater og etterforskere for å slå tilbake mot kritikerne.

Bekymringene rundt NXIVM skal ha oppstått allerede i 2003, da hennes nå avdøde far, Seagram-toppen, mangemilliardær og filantrop Edgar Bronfman, fortalte til Forbes Magazine at han var bekymret for døtrenes involvering i det han kalte en kult.

Hun ignorerte farens advarsler, og fortsatte som et aktivt medlem i NXIVM. Det tok mange år, men etterhvert snudde hun. I april 2019 sa hun seg skyldig i å ha deltatt i kriminelle aktiviteter i forbindelse med den påståtte sex-kulten, ett år etter at hun ble tiltalt.

Onsdag ble hun dømt til mer enn seks års fengsel for sin rolle i gruppa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.