Sprit-jubel: - Som fra åpen himmel

Et enstemmig Storting pålegger nå Vinmonopol å ta inn varer fra lokale produsenter.

NYE TIDER: Espen Tollefsen i Oslo Håndverkdestilleri tok imot Åshild Bruun-Gundersen i destilleriet på Bryn i Oslo i høst. Nå får han sin prisbelønte gin inn på vinmonopol i Oslo-området. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYE TIDER: Espen Tollefsen i Oslo Håndverkdestilleri tok imot Åshild Bruun-Gundersen i destilleriet på Bryn i Oslo i høst. Nå får han sin prisbelønte gin inn på vinmonopol i Oslo-området. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiet hadde fremmet en hel pakke med liberaliseringer av alkoholloven, men fikk bare flertall for forslaget om å pålegge Vinmonopolet å ta inn lokale produkter i hyllene.

Som Dagbladet skrev i høst er det et stort problem for mindre produsenter av øl og brennevin at de ikke får plass i hyllene på Vinmonopolet.

Oslo Håndverkdestilleri på Bryn i Oslo kunne fortelle at de i dag er inne på lokalkvoten på Systembolaget i Strømstad, som har en tilsvarende ordning som kommer i Norge, mens de sliter med å få plass i hyllene på sitt lokale pol på Manglerud.

- Nå har Frp fått flertall for at alle vinmonopol må å ta inn lokalproduserte, norske drikkevarer. I dag kan verken produsentene markedsføre produktene på egne hjemmesider eller ta kontakt med Vinmonopolet for å få plass i hyllene. Det gjør ikke akkurat hverdagen enkel for norske gründere, sier forslagsstiller Åshild Bruun-Gundersen (Frp).

Viktige hyller

I bransjen er det jubel over at de nå får muligheten til å vise seg fram ved siden av de internasjonale merkene som er i standardsortimentet. Men selger de ikke, vil de forsvinne fra hyllene etterhvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer