Döner Bros:

Spy-ulykke: Får prikker

Næringsetaten gjennomførte en ikke-varslet kontroll hos Döner Bros i Oslo og ble vitne til en spy-ulykke. Nå strammer kebabrestauranten inn.

OFTE BESØKT PÅ NATTA: Döner bros er en av hovedstadens mest populære restauranter nattetid. Foto: Karoline Guldbæk / Dagbladet
OFTE BESØKT PÅ NATTA: Döner bros er en av hovedstadens mest populære restauranter nattetid. Foto: Karoline Guldbæk / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Döner Bros er en svært populær kebabrestaurant og ble i fjor kåret til «Oslos beste kebab» i Dagbladets store kebab-test. Men den aktuelle desembernatta i fjor vinter ble preget av både spy, en ulykke og krangling.

- Vi serverer 2000 personer i uka. Kundene liker å komme, men det kan oppstå hendelser, sier daglig leder Nyosha Mosavatchi til Dagbladet.

«Slørete blikk»

En av de ansatte ved kebabrestauranten beskrev natta som «mest kaotiske dagen» han hadde hatt på stedet, kommer det fram i Næringsetatens rapport.

Kaoset resulterte i to prikker for brudd på skjenkereglene for Döner Bros.

Avisa Oslo har også omtalt saken.

Kontrollørene ankom Döner Bros klokka 02.38 og ble umiddelbart oppmerksomme på en mannlig gjest som skal ha hatt «slørete blikk» og som satt og «duppet av» med hodet, ved ett av bordene.

Mannen blir omtalt som «Person 1» i rapporten.

- Åpenbart påvirket av rusmidler

Han reiste seg etter hvert opp og gikk «sjanglende» mot gatekjøkkenets toaletter, skriver Næringsetaten.

Toalettene var opptatt og mannen måtte vente - noe han tilsynelatende ikke hadde ikke tid til.

«Klokka 02:44 kastet person 1 opp over døra og på gulvet utenfor toalettet. Kontrollørene konkluderte da med at Person 1 var åpenbart påvirket av rusmidler.», heter det i rapporten.

- Vi hadde ikke servert ham verken mat eller alkohol, men han ble i løpet av besøket dårlig og gikk til do for å spy, slik man normalt gjør, men det var kø, sier den daglige lederen.

Skled i mannens spy

Mannen forlot raskt stedet etter å ha kastet opp midt på gulvet. Kort tid etter kom to kvinnelige kunder ut fra toalettet.

«Den ene kvinnen skled i oppkastet og falt ned på bakken», skriver Næringsetaten.

Fallet i oppkastet førte i tillegg til en liten konfrontasjon mellom kvinnen som ikke falt og en av de ansatte. Kvinnene forlot stedet etter kort tid, ifølge rapporten.

Et skjenkested bryter alkoholloven dersom en åpenbart beruset person befinner seg på stedet, og det er derfor Döner Bros blir straffet, selv om Mosavatchi hevder at de ikke serverte ham.

- Regler er regler, selv om de er utdaterte. Vi er ikke en nattklubb eller bar, vi serverer mat, sier Mosavatchi.

Strammer inn regler

Den daglige lederen sier at alkohol står for under fem prosent av omsetningen deres.

- Sånn sett har ikke to prikker så mye å si for oss, men man må leve og lære. De ansatte har nå fått beskjed om å nekte overstadige berusede personer inngang, sier Mosavatchi.

Döner Bros ligger i Oslo sentrum, har ølservering og er åpne hele uka. I helgene stenger de klokka fira om natta. Mange søker seg derfor dit etter en fuktig kveld på byen - slik som denne gangen.

- Man skal ikke glemme at dette skjedde midt i julebordsesongen og at det er første gang det skjer.

Döner Bros påklaget Næringsetatens beslutning, men ble ikke hørt.