SSB spår investeringsvekst på 4,2 prosent i 2020

Anslag for 2020 antyder en samlet investeringsvekst på 4,2 prosent innenfor olje og gass, industri, bergverksdrift og kraftforsyning.

VEKST: Olje og gass trekker opp forhåpningene. Bildet er tatt i forbindelse med åpningen av Johan Sverdrup-feltet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
VEKST: Olje og gass trekker opp forhåpningene. Bildet er tatt i forbindelse med åpningen av Johan Sverdrup-feltet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Investeringer innenfor olje og gass skal være pådriveren til økningen, viser tall Statistisk sentralbyrå.

Industrien venter på sin side en klar investeringsnedgang i 2020 og bidrar dermed til å dempe den totale investeringsveksten.

Samlede investeringer innenfor olje og gass, industri, bergverksdrift og kraftforsyning i 2019 var hele 15 prosent høyere enn i 2018.

Tallene for 2019 viser at samlede investeringer innenfor olje og gass, industri, bergverksdrift og kraftforsyning beløp seg til 249,7 milliarder kroner.

Den kraftige oppgangen kan i stor grad knyttes til økte investeringer i olje- og gassnæringen, men et svært høyt investeringsnivå innenfor industrien bidro også positivt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer