Bryllup til besvær

Stakk av fra kjemperegning
på luksusslott

Nå er paret tiltalt for bedrageri.

STAKK AV: Et dansk brudepar stakk fra regningen på over 170 000 kroner etter den store dagen på Hindsgavl slot på Fyn. Foto: Ehrenberg Kommunikation.
STAKK AV: Et dansk brudepar stakk fra regningen på over 170 000 kroner etter den store dagen på Hindsgavl slot på Fyn. Foto: Ehrenberg Kommunikation. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Historien strekker seg hele fire år tilbake. Den gang var alt fryd og gammen, og det danske paret skulle gifte seg i herskapelige og romantiske omgivelser på Hingsgavl slott på øya Fyn.

173 000 kroner

Deretter har imidlertid stemningen bare gått nedover, i det som har utviklet seg til å bli en langvarig strid mellom brudeparet og eierne av slottet.

Paret løp nemlig fra den temmelig betydelige regningen på 128 000 danske kroner. Det tilsvarer over 173 000 norske kroner.

På sine nettsider reklamerer stedet med innbydende bilder for nettopp slottsbryllup.

Nå har de to turtelduene, som kommer fra den lille byen Jelling på Jylland, endt opp med å bli tiltalt for bedrageri mot Hindsgavl Slot, skriver danske BT.

Dukket ikke opp

Og da saken skulle opp for retten i Odense torsdag i forrige uke, glimret bruden og brudgommen med sitt fravær, skriver Fyens Stiftstidende.

Paret hadde riktignok informert retten om at de ikke dukket opp, skriver avisa. De fortalte at de var forhindret fra å møte i retten fordi de hadde vært i kontakt med en person som var smittet med coronaviruset.

Fortsatt har paret ikke betalt regningen for den store dagen på det ærverdige slottet. De risikerer nå å bli dømt til fengsel for bedrageriet, i tillegg til å betale erstatningskravet til slottet, skriver lokalavisa.

En bryllupsfotografering i Brasil utvikler seg til å bli noe litt utenom det vanlige. Video: Newsflare. Klipp: Maja Walberg Klev / Dagbladet Vis mer

Ikke unikt

BT skriver at saken ikke er unik i Danmark. En brudgom unnlot nemlig å betale regningen på 60 000 danske kroner etter bryllupsfeiringen på Hotel Munkebjerg i byen Vejle for ti år tilbake.

Også Fjeldsted Skov Hotel. som ligger like ved det omtalte slottet, har for tida en sak mot et brudepar som stakk av fra regningen.

IDYLL: Ikke noe å undres over at gjester i det romantiske hjørnet strømmer til Hindsgavl Slot på Fyn.
IDYLL: Ikke noe å undres over at gjester i det romantiske hjørnet strømmer til Hindsgavl Slot på Fyn. Vis mer

- Det er galskap! Selvfølgelig vet man at det skal være penger på kortet, når man vil bruke penger. Vi sjekker ikke kundene våre i forkant, da vil de raskt finne et annet sted å holde fest. Vi har et inntrykk av at de fleste undersøker prisene, forteller medarbeider Silje Frandsen ved hotellet, til BT.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer