Bestilte bord under falskt navn:

Stakk fra regning - kjøkkensjef raser

Det at to gjester forlot regninga på over 3000 kroner har fått kjøkkensjef Jonatan Bukkøy Arntzen til å se svart.

FÅTT BLOD PÅ TANN: Kjøkkensjefen Jonatan Bukkøy Arntzen har prøvd å spore opp de to kvinnene som ikke betalte for seg. Foto: Tom Atle Bordevik.
FÅTT BLOD PÅ TANN: Kjøkkensjefen Jonatan Bukkøy Arntzen har prøvd å spore opp de to kvinnene som ikke betalte for seg. Foto: Tom Atle Bordevik. Vis mer
Publisert

Etter en lang periode med stengte restauranter, så velger mange nå å hygge seg med et godt måltid ute på restaurant igjen.

Lørdag 19. september var to velkledde kvinner i 30-40-årsalderen innom restauranten Ask & Loke i Drammen. De to gjestene hadde spist og drukket for godt over 3000 kroner, da de til slutt valgte å forlate lokalet - uten å betale for seg.

- Det var helt normale gjester og hadde ingen unormal oppførsel. De var ute for å røyke noen ganger, men plutselig var de borte og kom aldri tilbake, sier kjøkkensjef Jonatan Bukkøy Arntzen til Dagbladet på telefonen.

Hendelsen har fått Bukkøy Arntzen til å koke og kjøkkensjefen holder ikke tilbake på hva han synes om en slik oppførsel i ettertid av en så tung periode.

- Jeg blir så jævla fuckings forbanna!

Det var Drammens Tidende som omtalte saken først.

- Trenger hver eneste krone

- For det første er det en tillitserklæring at folk kommer på besøk til restauranten min, på lik linje med om man er på besøk hos andre eller hos venner. Man skal oppføre seg og ikke stjele eller lage bråk. For da bryter samfunnet sammen, sier Bukkøy Arntzen.

Kjøkkensjefen påpeker hvor sårbare restauranter har vært den siste perioden og hvor mye man fremdeles har igjen for å hente inn det tapte.

- For det andre har vi nettopp vært igjennom en pandemi, hvor vi alle sammen har vært igjennom en stor dugnad, hvor vi har tatt hensyn til alle og overholdt en-meters-regelen. Hvor vi alle sammen har jobbet hardt med å komme gjennom perioden med livet i behold. Så kommer det folk og stjeler?

Dersom man absolutt må være «banditt», synes Bukkøy Arntzen at man i det minste kan vente ett år eller to med å gå fra regningen.

FORLOT STOR REGNING: To kvinner forlot denne restauranten uten å betale etter å ha hygget seg for over 3000 kroner. Foto: Google Maps skjermdump.
FORLOT STOR REGNING: To kvinner forlot denne restauranten uten å betale etter å ha hygget seg for over 3000 kroner. Foto: Google Maps skjermdump. Vis mer

- Vi trenger hver eneste krone, sier han.

Kvinnene skal ha bestilt bord under falskt navn og i tillegg oppgitt et telefonnummer som ikke hadde noe tilknytning til navnet.

Mistanke om mulig gjerningsperson

Selv om det «bare» var 3110 kroner som sto på regningen denne gangen, er kjøkkensjefen klar på at det er prinsippet som gjør han sinna.

- De kan ta rennefart og skli inn i helvete! Som de sier i Nord-Norge, forbanna drittfolk! Det er så frekt!

Regningen føres nå inn i regneskapet som tyveri og hendelsen er politianmeldt.

- Maten er spist og drammene er drukket, så de pengene får vi ikke tilbake, men vi har gitt politiet gode spor å følge, sier Bukkøy Arntzen.

Selv om bestillingen ble gjort under falskt navn, så sier kjøkkensjefen at han har klart å koble telefonnummeret opp mot en person som besøkte restauranten den lørdagskvelden.

Han skal selv ha kontaktet personen på sms flere ganger, og til slutt fått svar om at det var feil person, men med et mulig hint om hvem gjerningspersonen kan være.

- Uansett utfall her, så kommer jeg ikke til å gå etter denne personen, men det vil nok bli vanskelig for vedkommende å reservere et bord igjen hos oss i framtida.

- Så frekt!

Etter å ha delt et innlegg på Facebook har kjøkkensjefen fått flere reaksjoner på hendelsen.

- Det er så inni helvete frekt. Her har vi en skadeskutt bransje som trenger hvert øre de kan får tak i for å redde arbeidsplasser og framtidige prosjekter så kommer det folk og robber oss, står det i innlegget skrevet mandag 20. september.

Innlegget har blitt delt en rekke ganger og flere har uttrykt sin støtte i kommentarfeltet.

«Kjipt! Vi var også hos dere på lørdag. Sånt er så bedritent gjort!», skriver en bruker i tråden.

«Omg - dette er jo helt vanvittig! Har du noe beskrivelse av folkene? Jeg deler uansett», skreven en annen bruker.

KRITISK: Bareier Eivind Flognfeldt raser over beskjed fra Oslo Kommune. Han vil ha uteserveringen sin tilbake. Reporter: Jeanette N. Vik / Video: Hans Arne Vedlog Vis mer

I innlegget oppfordrer han også de to kvinnene til å melde seg:

- Leser dere dette som besøkte oss på lørdag håper eg dere har så dårlig samvittighet at dere tar turen innom og gjør opp for dere!

Har anmeldt hendelse

Kjøkkensjefen er ikke tilbakeholden med ord når det kommer til å beskrive hvordan kvinnene var kledd og hvordan han håper at saken vil utvikle seg for de to tyvene i framtida.

- Pent kledd var dere. Fine sko hadde dere. Så dere led ingen nød! Om dere ikke kommer innom så håper jeg at karma tar over saken, står det videre i innlegget på Facebook.

Sammen med det sinte innlegget har kjøkkensjefen lagt ved et bilde av at saken er blitt anmeldt til politiet.

Til Dagbladet forteller han at han ble kontaktet av politiet onsdag 22. september, men at han ikke har hørt noe mer etter dette.

Det har ikke lykkes Dagbladet i å få en kommentar fra politiet.

Vakthavende politijurist Eskil Bredesen bekreftet overfor Drammens Tidende at forholdet ble politianmeldt mandag 20. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer