Stanser all trafikk etter angrep

Et nytt angrep mot et Maersk-skip i Rødehavet får rederigiganten til å ta grep.

STANSER TRAFIKK: Maersk stanser alle seilaser i Rødehavet de neste 48 timene i kjølvannet av flere angrep mot rederigigantens skip. Foto: Pa Photo / NTB
STANSER TRAFIKK: Maersk stanser alle seilaser i Rødehavet de neste 48 timene i kjølvannet av flere angrep mot rederigigantens skip. Foto: Pa Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Redergiganten Maersk stanser alle seilaser i Rødehavet de neste 48 timene, melder Ritzau.

Meldingen kommer etter at Maersk-skipet «Hangzhou», som ble truffet av et missil lørdag, måtte på nytt slå alarm på nyttårsaften, skriver Reuters.

Skipet ble angrepet av fire båter fra Houthi-militsen. De gjennomfører angrepene som en protest mot Israels krigføring i Gaza.

Et amerikansk helikopter responderte på nødmeldingen fra Maersk-skipet, og også dette helikopteret ble beskutt av houthiene.

Det amerikanske helikopteret besvarte ilden, og senket tre av de fire båtene.

Ifølge amerikanske myndigheter skal samtlige om bord de tre båtene ha blitt drept.

I en pressemelding fra Maersk bekrefter de at skipet ble angrepet. Det var på vei gjennom Bab el-Mandeb-sundet, som forbinder Rødehavet med Adenbukta og Indiahavet, på vei Singapore til Egypt.

De små båtene fra Houthi-militsen var bare 20 meter unna handelsskipet da de prøvde å ta seg om bord. Det skal også ha blitt skutt mot skipet, ifølge den amerikanske sentralkommandoen.

Ifølge Maersk er mannskapet i god behold, og det samme gjelder skipet. Dermed fortsetter det sin ferd mot Egypt.