Stanser alle utreiser

Reiseoperatørene stopper all trafikk fra Norge fram til 14. april.

STOPPER REISER: Reiseoperatøren TUI stanser reiser etter UDs nye reiseråd. Her fra Arguineguin på Gran Canaria. Foto: Lars Eivind Bones
STOPPER REISER: Reiseoperatøren TUI stanser reiser etter UDs nye reiseråd. Her fra Arguineguin på Gran Canaria. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag formiddag ber Utenriksdepartementet nordmenn på reise i utlandet om å komme hjem så snart som mulig. Departementet presiserer at rådet ikke gjelder nordmenn som bor permanent i utlandet.

- Utenriksdepartementet oppfordrer alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte, i samråd med sitt reise- eller flyselskap, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

Dette begrunnes med at land kan innføre reiserestriksjoner, at man kan bli satt i tvungen karantene etter reise fra land med coronavirus, grenser kan bli stengt, flyavganger kan bli kansellert, eller at det kan iverksettes andre tiltak.

CORONAVIRUSET: Lege Harald Dobloug svarer på spørsmål knyttet til hvilke tiltak barnefamilier bør gjøre. Video: Dagbladet TV Vis mer

På bakgrunn av de nye rådene har reiseoperatøren TUI besluttet å stanse all trafikk fra Norge fra og med lørdag, og fram til 14. april, skriver selskapet i en pressemelding.

De opplyser samtidig at alle nordmenn som er ute på reise akkurat nå, skal returnere til Norge som planlagt, dersom noe annet ikke er kommunisert.

Ikke oversikt

Dagbladet har vært i kontakt med flere reisebyråer. Verken TUI eller Apollo har per nå oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i utlandet i deres regi. Rundt 6000 er i utlandet via Apollo, men mange av dem skal hjem i dag.

Beatriz Rivera i Apollo sier at de har etterlyst mer oversiktlig reiseinformasjon fra myndighetene.

- Nå har det endelig kommet, da er det lettere for oss. Vi forholder oss til UD, så da reiser ikke vi, sier hun, og legger til at kunder som har planlagt reiser i ukene framover vil få informasjon i prioritert rekkefølge etter reisedato.

Nora Aspengren i TUI at de nå har fullt fokus på å informere kundene.

Ving har også besluttet å stanse alle reiser fra Norge fram til 14 april. For de som har planlagt hjemreise fram til 21. mars, vil dette gå som planlagt. De som har returdato etter dette jobbes det med å skaffe tidligere hjemreise til.

- Vi er i full gang med å kontakte alle, og skal få folk hjem i tur og orden. Folk trenger ikke å ringe oss, her er det lange køer, men jeg kan forsikre om at vi tar kontakt, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer