Stanser alle utreiser

Reiseoperatørene stopper all trafikk fra Norge fram til 14. april.

STOPPER REISER: Reiseoperatøren TUI stanser reiser etter UDs nye reiseråd. Her fra Arguineguin på Gran Canaria. Foto: Lars Eivind Bones
STOPPER REISER: Reiseoperatøren TUI stanser reiser etter UDs nye reiseråd. Her fra Arguineguin på Gran Canaria. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag formiddag ber Utenriksdepartementet nordmenn på reise i utlandet om å komme hjem så snart som mulig. Departementet presiserer at rådet ikke gjelder nordmenn som bor permanent i utlandet.

- Utenriksdepartementet oppfordrer alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte, i samråd med sitt reise- eller flyselskap, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

Dette begrunnes med at land kan innføre reiserestriksjoner, at man kan bli satt i tvungen karantene etter reise fra land med coronavirus, grenser kan bli stengt, flyavganger kan bli kansellert, eller at det kan iverksettes andre tiltak.

På bakgrunn av de nye rådene har reiseoperatøren TUI besluttet å stanse all trafikk fra Norge fra og med lørdag, og fram til 14. april, skriver selskapet i en pressemelding.

De opplyser samtidig at alle nordmenn som er ute på reise akkurat nå, skal returnere til Norge som planlagt, dersom noe annet ikke er kommunisert.

Ikke oversikt

Dagbladet har vært i kontakt med flere reisebyråer. Verken TUI eller Apollo har per nå oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i utlandet i deres regi. Rundt 6000 er i utlandet via Apollo, men mange av dem skal hjem i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer