Stanser kjøp: - Galskap

Göteborgs konstmuseum har bestemt seg for å trekke seg ut av et kjøp grunnet kunstneres valg av maling.

STANSER SALG: Göteborgs konstmuseum har bestemt seg for å stanse kjøpet av et kunstverk, etter at en av kunstnerne malte det med maling blandet med avføring. Foto: Skjermdump Instagram
STANSER SALG: Göteborgs konstmuseum har bestemt seg for å stanse kjøpet av et kunstverk, etter at en av kunstnerne malte det med maling blandet med avføring. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Noe stinker i Göteborg, og det er ikke bare samarbeidsklimaet internt i kunstkollektivet bak det omdiskuterte kunstverket «Drömmarnas monument».

Kunstverket har vokst fram ved Götaplatsen, og onsdag bestemte Göteborgs museum seg for å kjøpe deler av verket for 60 000 svenske kroner.

«Drömmarnas bajs»

Det var øyensynlig ikke alle kunstnerne like begeistret for, for torsdag morgen malte en av kunstnerne, Sebastian Rudolph Jensen, verket med en farge som han hadde blandet avføring.

- I morges gjennomførte jeg en performance der jeg malte verket med «Drömmarnas bajs», sier Jensen, til Göteborgs-Posten.

Han har også dokumentert det hele i en video på Instagram, som viser at han blander sammen maling og avføring, før han maler over en installasjonene som inngår i kunstverket.

Den svenske kunstneren sier at det blant annet er en referanse til Banksys verk «Girl with Balloon». For i det øyeblikket auksjonarius slo med hammeren for siste gang i auksjonshuset Sotheby's i London en oktoberdag i 2018, gikk maleriet gjennom en makuleringsmaskin installert i rammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.