Stanser produksjon av 737 MAX

Kan sende sjokkbølger inn i amerkansk økonomi.

STANS: Boeings bestselger 737 MAX tas ut av produksjon i januar etter at selskapet så langt har produsert 400 maskiner for lager etter flyforbudet. Foto: NTB scanpix
STANS: Boeings bestselger 737 MAX tas ut av produksjon i januar etter at selskapet så langt har produsert 400 maskiner for lager etter flyforbudet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boeing innstiller produksjonen av 737 MAX-flyene som ble satt på bakken etter to ulykker som til sammen krevde 346 liv.

Fram til nå har selskapet produsert rundt 40 nye fly for lager hver måned, og det står nå om lag 400 splitter nye 737 MAX-fly på bakken.

Produksjonsstansen er ventet å få store konsekvenser for flyindustrien og kan sende sjokkbølger gjennom amerikansk økonomi, skriver Wall Street Journal.

Boeing er USAs viktigste eksportør av industriprodukter og en av landets største private arbeidsgivere. Og MAX er selskapets bestselgende fly. Stansen vil umiddelbart ramme underleverandørene av fabrikken utenfor Seattle.

Flere hundre MAX-fly som allerede var i full trafikk hos flyselskaper verden over, ble satt på bakken etter at et fly tilhørende Ethiopian Airlines styrtet i mars i år, fem måneder etter at samme flytype styrtet i Indonesia.

Over ni måneder etter at flyet ble satt på bakken, vil de amerikanske reguleringsmyndighetene FAA ennå ikke godkjenne oppgraderingene som Boeing har foretatt.

Forsinkelsene skyldes både tekniske og formelle forhold, og trolig kan det gå flere måneder før flytillatelse igjen blir gitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer