Stanses etter kritikkstorm

Auksjonshuset Christie's stanser en planlagt auksjon av en smykkesamling med nazi-tilknytning.

GLAM: Ringen «Sunrise ruby ring» er blant smykkene som har vært eid av Heidi Horten. FOTO: EPA/NTB/Salvatore di Nolfi
GLAM: Ringen «Sunrise ruby ring» er blant smykkene som har vært eid av Heidi Horten. FOTO: EPA/NTB/Salvatore di Nolfi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter planen skulle andre runde av eiendelene til den avdøde østerrikske milliardæren Heidi Horten legges ut på auksjon i november.

Hennes tyske ektemann, Helmut Horten, tjente store penger under nazistenes styre i Tyskland. Blant annet overtok han i 1936 en tekstilfabrikk etter at de jødiske eierne var tvunget på flukt. Han tok etter hvert over flere virksomheter som tidligere var eid av jøder.

- Christie's har bestemt seg for å ikke gå videre med salget av Heidi Hortens eiendeler, skriver auksjonshuset i en uttalelse.

STJELER: Her bryter tre personer seg inn i en smykkebutikk i Midtown på Manhattan 16. oktober. Video: NYPD Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I den første auksjonsrunden i mai solgte de blant annet flere enn 700 smykker. Auksjonen vakte stor oppsikt og ble sterkt kritisert av blant annet flere jødiske organisasjoner.

- Reaksjonene har påvirket oss og andre dypt, og vi kommer til å fortsette å reflektere over dette, skriver Christie's.

Helmut Horten døde i 1987, mens kona døde i fjor sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer