Busstreiken

- Står ganske langt fra hverandre

Etter snart en uke med streik har partene fortsatt ikke snakket sammen. I dag forlot ytterligere 4500 bussjåfører plassen bak rattet - og flere kan det bli.

UTHOLDENHET: Tillitsvalgt i Fellesforbundet, Unibuss, Annstein Garnes mener at folk er klare for å streike så lenge det trengs. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Reporter: Jørgen Gilbrant Vis mer
Publisert

- Det er ingen kontakt mellom partene nå, sier André Nerheim.

Han er kommunikasjonssjef i Fellesforbundet, som sammen med Yrkestrafikkforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet har tatt ut cirka 8300 bussjåfører i streik.

Etter at meklingen med NHO Transport og Spekter ikke førte fram søndag, forlot cirka 3800 sjåfører i Oslo og Viken plassen bak rattet.

Lørdag morgen gikk ytterligere 4500 kolleger ut i streik - fra Finnmark i nord til Agder i sør.

- Vi streiker så lenge det er nødvendig. Vi har økonomien til å gjøre streiken langvarig. Men vi får håpe vi slipper det, at det går opp et lys for noen, sier Nerheim i Fellesforbundet.

Etterlyser nytt tilbud

Også generalsekretær Trond Jensrud i Yrkestrafikkforbundet truer med parkerte busser i lang tid framover.

- Vi har penger til å fortsette streiken ganske lenge. Det er ikke noe problem, sier Jensrud til Dagbladet.

Det har ikke vært kontakt mellom partene siden streiken var et faktum søndag. Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet mener ballen ligger hos NHO Transport.

- Jeg tror det er ganske tydelig hva medlemmene våre mener om det tilbudet som er kommet. De må komme med noe helt annet før det er interessant å snakke med dem, sier Jensrud om hva som vil lokke dem tilbake til forhandlingsbordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer