- Står overfor forferdelig økonomisk kollaps

Den russiske økonomien vil kollapse fullstendig, uavhengig av hvordan krigen i Ukraina ender, mener svensk økonom.

PRESSET: Russland og Vladimir Putin står overfor en spektakulær økonomisk kollaps, mener svensk økonom. Foto: AP Photo / Alexander Zemlianichenko / NTB
PRESSET: Russland og Vladimir Putin står overfor en spektakulær økonomisk kollaps, mener svensk økonom. Foto: AP Photo / Alexander Zemlianichenko / NTB Vis mer
Publisert

«Vi står overfor en av de mest spektakulære fiaskoene i moderne historie», skriver den svenske økonomen Anders Åslund i en kronikk i Foreign Affairs, ifølge Newsweek.

Økonomen, som har jobbet som rådgiver for myndighetene både i Russland og Ukraina, mener det er mye som taler for at krigen i Ukraina ikke ender godt for Vladimir Putins regime.

Oppslutning faller

En ting er at krigen, som russerne konsekvent omtaler som en «spesialoperasjon», på ingen måte har utspilt seg slik russerne hadde trodd og forventet på forhånd.

Det gir seg også utslag i oppslutningen om krigen, ifølge Vladimir Milov, tidligere viseenergiminister i Russland.

Etter å ha tjenestegjort for Putins regjering på starten av 2000-tallet, ble han etter hvert en ledende figur i opposisjonsbevegelser. De siste åra har han støttet den kjente dissidenten Aleksej Navalnyj.

Nå hevder Milov at man kan begynne å se «de første sprekkene» på innsida av Putins regime.

- Målinger viser at støtten for Putins krig har falt fra 80 prosent til 45 prosent. Bare 23 prosent henter sin informasjon fra statlig fjernsyn. Bruken av sosiale medier, spesielt Youtube, øker dramatisk, sier Milov til Kronen Zeitung.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.