Starter nytt firma

Prinsesse Märtha Louise vil blant annet «arrangere reiser».

SATSER: I fjor var det kroken på døra for «Engleskolen» og selskapet Soulspring. Nå har Märtha Louise opprettet nytt selskap. Foto: NTB Scanpix
SATSER: I fjor var det kroken på døra for «Engleskolen» og selskapet Soulspring. Nå har Märtha Louise opprettet nytt selskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai i fjor ble det kjent at prinsesse Märtha Louise (48) skulle starte nytt aksjeselskap. Manager Carina Scheele Carlsen opplyste den gang til Dagbladet at navnet på firmaet ville bli PML International.

Så ble det stille.

Et drøyt år seinere kan Vestby Avis melde at selskapet offisielt er oppe og står. Forretningsadressen er i Feierbakken i Son, der firmaet har en aksjekapital på 30 000 kroner.

Gjennom PML International planlegger Märtha Louise blant annet å drive kurs- og foredragsvirksomhet på ulike plattformer.

Ordknapp

Ifølge opplysninger fra Brønnøysundregistrene skal formålet også være å «arrangere reiser, tilby programleder- og konfransiertjenester, samt annen virksomhet som naturlig hører til, herunder deltakelse i andre selskaper.»

Prinsesse Märtha Louise står oppført som styrets leder, mens Carina Scheele Carlsen er kontaktperson for virksomheten. I en kommentar til Vestby Avis uttaler sistnevnte følgende:

VANSKER: Søndag var prinsesse Märtha Louise tilsynelatende på dypt vann da hun skulle konkurrere i rygging med hestehenger. Video: Henriette Eilertsen Vis mer

- Dette har jeg ingen kommentarer til annet enn at alle prinsessens bedrifter, tidligere eller nåværende, har forretningsadresse her, skriver Carina Scheele Carlsen i en SMS til avisa.

Scheele Carlsen er også ordknapp overfor Børsen:

- Vi har ingen ytterligere kommentarer til dette mer enn at dette har vært under planlegging en stund, skriver hun i en SMS.

Artikkelen fortsetter under:

Fall i inntekt

Fødselen av det nyregistrerte firmaet kommer i underkant av to år etter at Märtha Louise kunngjorde nedleggelsen av selskapet Soulspring, bedre kjent som «Engleskolen».

- Nå er begynnelsen på slutten for Soulspring. Energien i dette fantastiske prosjektet har tatt oss på mange reiser med fantastiske opplevelser, men nå går energien til nye aktiviteter hver for oss, skrev Märtha Louise og makkeren Elisabeth Nordeng i et Instagram-innlegg.

De to startet opp den omdiskuterte virksomheten i 2007 og delte eierposten på 50 prosent hver. Ifølge Kapital tjente duoen millioner på å tilby undervisning, kurs og foredragsvirksomhet. Mot slutten falt imidlertid inntektene kraftig.

For mens Märtha sto oppført med en inntekt på 1,87 millioner kroner i 2017, viser tall fra Skattelistene at hun «bare» tjente i overkant av 600 000 i 2018.

Også prinsessas formue var kraftig redusert og gikk fra 4,9 millioner i 2017 til 2 millioner påfølgende år.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer