Starter nytt flyselskap

Gründer Bjørn Tore Larsen starter nytt flyselskap - og får med seg blant andre Bjørn Kjos på laget.

MED PÅ LAGET: Bjørn Kjos kaster seg inn i manesjen som storaksjonær i det nyopprettede lavprisflyselskapet Norse Atlantic Airways. Foto: Heiko Junge / NTB
MED PÅ LAGET: Bjørn Kjos kaster seg inn i manesjen som storaksjonær i det nyopprettede lavprisflyselskapet Norse Atlantic Airways. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke kjente investorer, med gründer Bjørn Tore Larsen i bemanningsselskapet OSM i spissen, starter et lytt lavprisflyselskap.

Det melder NTB som siterer en kunngjøring fra selskapet.

Larsen får med seg blant andre Norwegians gründere, Bjørn Kjos og Bjørn Kise, når de sammen satser på langdistanseflyginger gjennom lavprisselskapet Norse Atlantic Airways.

- Vi har nå en historisk mulighet til å bygge opp et nytt flyselskap fra start. Når verden igjen åpner opp, vil det være behov for et nyskapende lavprisselskap i det interkontinentale markedet, sier Larsen i en pressemelding.

Larsen har erfaring som gründer av OSM Aviation, hvorfra også Espen Høiby - kronprinsesse Mette-Marits bror - blir med inn i det nye selskapet.

Norse Atlantic Airways skal i første omgang tilby flyginger med fly av typen Boeing 787 Dreamlinere mellom Europa og USA. Blant destinasjonene er New York, Los Angeles, Paris og London. Senere vil rutenettet utvides til Asia.

De første flyene vil ta av i desember i år, ifølge selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer