Statfjord kan få nytt liv

Equinor jobber med planer om nok en gang å forlenge levetida til Statfjord A. Det kan få betydning for tusenvis av arbeidsplasser.

NY FRAMTID: Statfjord A, i bakgrunnen, kan nok en gang få forlenget levetida. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NY FRAMTID: Statfjord A, i bakgrunnen, kan nok en gang få forlenget levetida. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Siden oppstarten i 1979 har Norges største oljefunn Statfjord tjent inn mer enn 1 500 milliarder kroner.

Opprinnelig skulle den første plattformen på feltet – Statfjord A – stenges ned i 1999, men siden har den blitt oppgradert og fått forlenget levetid ni ganger.

Tidligere er det besluttet at Statfjord A skal stenges i løpet av 2022, og Statfjord B og C skulle følge etter innen 2025.

Mandag skriver Stavanger Aftenblad at de er kjent med at Equinor ser på muligheten av å forlenge levetida til Statfjord A og resten av feltet. Den endelige beslutningen er ennå ikke tatt.

Talsperson Morten Eek i Equinor sier til avisa at han ikke vil «kommentere spekulasjoner om levetid for A-plattformen, eller andre felt det ikke er tatt beslutninger om».

I mars meldte selskapet at det de siste tre åra har fått godkjennelse til å forlenge levetida til åtte installasjoner på sokkelen – og at planen er å forlenge levetida til over 20.

På listen over plattformer som nå skal produsere lenger enn tidligere planlagt, er Gullfaks A, B og C, Oseberg Øst, Snorre A og B, Norne og Åsgard A.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer