Statfjord kan få nytt liv

Equinor jobber med planer om nok en gang å forlenge levetida til Statfjord A. Det kan få betydning for tusenvis av arbeidsplasser.

NY FRAMTID: Statfjord A, i bakgrunnen, kan nok en gang få forlenget levetida. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NY FRAMTID: Statfjord A, i bakgrunnen, kan nok en gang få forlenget levetida. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Siden oppstarten i 1979 har Norges største oljefunn Statfjord tjent inn mer enn 1 500 milliarder kroner.

Opprinnelig skulle den første plattformen på feltet – Statfjord A – stenges ned i 1999, men siden har den blitt oppgradert og fått forlenget levetid ni ganger.

Tidligere er det besluttet at Statfjord A skal stenges i løpet av 2022, og Statfjord B og C skulle følge etter innen 2025.

Mandag skriver Stavanger Aftenblad at de er kjent med at Equinor ser på muligheten av å forlenge levetida til Statfjord A og resten av feltet. Den endelige beslutningen er ennå ikke tatt.

Talsperson Morten Eek i Equinor sier til avisa at han ikke vil «kommentere spekulasjoner om levetid for A-plattformen, eller andre felt det ikke er tatt beslutninger om».

I mars meldte selskapet at det de siste tre åra har fått godkjennelse til å forlenge levetida til åtte installasjoner på sokkelen – og at planen er å forlenge levetida til over 20.

På listen over plattformer som nå skal produsere lenger enn tidligere planlagt, er Gullfaks A, B og C, Oseberg Øst, Snorre A og B, Norne og Åsgard A.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer