Polina Kovaleva:

Stedatter svartelistes etter massivt press

Utenriksminister Sergej Lavrovs stedatter er nå på Storbritannias sanksjonsliste.

MÅ UT: Polina Kovaleva har levd et svært behagelig liv i Storbritannia. Nå stenges hun ute av myndighetene. Foto: @polina_polyakova13 / Instagram
MÅ UT: Polina Kovaleva har levd et svært behagelig liv i Storbritannia. Nå stenges hun ute av myndighetene. Foto: @polina_polyakova13 / Instagram Vis mer
Publisert

Børsen omtalte i helga Polina Kovaleva (26). Hun er datter av skuespiller og restauranteier Svetlana Polyakova, som skal ha vært Russlands utenriksminister Sergej Lavrovs «hemmelige» kone i 20 år.

Både britiske myndigheter og en rekke medier slår nå fast at Kovaleva er hans stedatter. Det gjøres i forbindelse med at hun nå føyer seg inn i rekken av sanksjonerte.

Både mor og datter lever svært komfortable liv. Allerede som 21-åring skal Kovaleva ha kjøpt en luksusleilighet i London til 4,4 millioner pund. Det kontant og uten egenkapital, og «ingen» vet hvor pengene stammer fra.

Luksusliv

Kovaleva, som fram til nylig har vist fram sin luksuriøse hverdag på sosiale medier, har fått mye oppmerksomhet etter at gravejournalist Maria Pevtsjikh omtalte henne i en rekke innlegg på Twitter.

«Hennes eneste kilde til penger er hennes arbeidsledige mor, som tilfeldigvis er Lavrovs uformelle kone. Dette er et skolebok-eksempel på uforklart rikdom. Eiendommen kan bli lovlig beslaglagt akkurat nå», var blant det som ble skrevet.

Polyakova har tatt en mastergrad i økonomi og forretningsstrategi ved prestisjetunge Imperial College i London. Tidligere skal hun ha jobbet i Russlands største oljeselskap Gazprom, ifølge Forbes.

MOSKVA: Den russiske kjendissønnen Luka Safronov viste sin misnøye med McDonald's midlertidige stengning i Russland. Video: Twitter Vis mer

Det har vært demonstrasjoner utenfor leiligheten til 26-åringen, med plakater med påskriften «datter av en russisk krigsforbryter». Flere har tatt til orde for at hun skal inkluderes av britiske sanksjoner, og nå har Storbritannia svart.

1000 nye sanksjonert

Utenriksdepartementet kunngjør i en pressemelding at over 1000 nye personer har fått plass på svartelista.

«Hun skal eie en 4 millioner punds-leilighet i London. Dette sender et sterkt signal om at dem som drar fordeler av tilknytninger til de ansvarlige for russisk aggresjon er innenfor rammen av sanksjonene våre», skriver de.

Med det blir leiligheten og midlene hennes fryst og hun får innreiseforbud til Storbritannia og nektes opphold.

Den nye sanksjonslista inkluderer også konsernsjef i russiske Sberbank, Herman Gref, grunnlegger av Tinkoff Bank, Oleg Tinkov og Russlands største private bank, Alfa-Bank.

MÅ STOPPES: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gikk hardt ut mot Italia under nasjonalforsamlingen i Roma tirsdag 22. mars. Video: Reuters. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Utenriksminister Liz Truss sier i pressemeldingen:

- Disse oligarkene, selskapene og innleide kjeltringene er medskyldige i drapene på uskyldige sivile, og det er rettferdig at de betaler prisen. Putin bør ikke ha noen illusjoner - vi er samstemte med våre allierte og vil fortsette å stramme skruen på russisk økonomi for å bidra til å sikre at han feiler i Ukraina.

Stefar Lavrov er allerede sanksjonert av både EU, Storbritannia og USA. Han er president Vladimir Putins høyre hånd, og har spilt en meget aktiv og offentlig rolle i krigen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer