Polina Kovaleva:

Stedatter svartelistes etter massivt press

Utenriksminister Sergej Lavrovs stedatter er nå på Storbritannias sanksjonsliste.

MÅ UT: Polina Kovaleva har levd et svært behagelig liv i Storbritannia. Nå stenges hun ute av myndighetene. Foto: @polina_polyakova13 / Instagram
MÅ UT: Polina Kovaleva har levd et svært behagelig liv i Storbritannia. Nå stenges hun ute av myndighetene. Foto: @polina_polyakova13 / Instagram Vis mer
Publisert

Børsen omtalte i helga Polina Kovaleva (26). Hun er datter av skuespiller og restauranteier Svetlana Polyakova, som skal ha vært Russlands utenriksminister Sergej Lavrovs «hemmelige» kone i 20 år.

Både britiske myndigheter og en rekke medier slår nå fast at Kovaleva er hans stedatter. Det gjøres i forbindelse med at hun nå føyer seg inn i rekken av sanksjonerte.

Både mor og datter lever svært komfortable liv. Allerede som 21-åring skal Kovaleva ha kjøpt en luksusleilighet i London til 4,4 millioner pund. Det kontant og uten egenkapital, og «ingen» vet hvor pengene stammer fra.

Luksusliv

Kovaleva, som fram til nylig har vist fram sin luksuriøse hverdag på sosiale medier, har fått mye oppmerksomhet etter at gravejournalist Maria Pevtsjikh omtalte henne i en rekke innlegg på Twitter.

«Hennes eneste kilde til penger er hennes arbeidsledige mor, som tilfeldigvis er Lavrovs uformelle kone. Dette er et skolebok-eksempel på uforklart rikdom. Eiendommen kan bli lovlig beslaglagt akkurat nå», var blant det som ble skrevet.

Polyakova har tatt en mastergrad i økonomi og forretningsstrategi ved prestisjetunge Imperial College i London. Tidligere skal hun ha jobbet i Russlands største oljeselskap Gazprom, ifølge Forbes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.