Flystreiken:

Steile fronter: - I rød sone

Ingen snarlig løsning er i sikte for flyteknikerne og arbeidsgiverorganisasjonen.

Flyanalytiker i Winair, Hans Jørgen Elnæs, mener nordmenn må forberede seg på en svært uforutsigbar... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden søndag har flyteknikerne vært i streik. De trappet opp ytterligere mandag, og varsler nye streikere lørdag. Dersom det ikke kommer en løsning denne uka vil totalt 145 flyteknikere være i streik, noe som vil gå utover alle norske lufthavner.

Tirsdag kveld varslet NHO Luftfart lockout, som betyr at flyteknikere som ikke allerede er i streik, ikke kan gå på jobb.

Begge parter, Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) og NHO, har gått hardt ut mot hverandre i full offentlighet. Kjernen i striden er at flyteknikerne ønsker seg et kronetillegg på 60 kroner i timen. NHO mener de må nøye seg med fire kroner, som samsvarer med frontfagsoppgjøret.

- Står bom fast

Selv om avisoverskriftene har haglet om striden de siste dagene er konflikten på langt nær løst. Når partene skal opp i dialog igjen er det ingen av dem som vet.

- Vi hadde siste dialog med NHO søndag kveld. Det kom ikke fram noe nytt i det møtet heller. De viser ingen reell forhandlingsvilje. Vi står bom fast, og vi har havna i rød sone, for å si det sånn, sier NFO-leder Jan Skogseth til Børsen.

Han mener ballen ligger på motpartens side for å spikre en ny avtale om dialog. Det ble nemlig ikke fastsatt noe nytt samtaletidspunkt søndag, ifølge ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer