Mens store deler av verden har funnet tilbake til en slags normal etter to år med pandemi, holder Kina fast på sin knallharde nullsmittestrategi.
For Kinas finansielle hovedstad Shanghai er det nå verre enn noensinne, og fra 1. april ble stort sett hele befolkningen på 26 millioner mennesker stengt inne i en ny runde med lockdown.
- Mørk stemning
Innbyggerne lever under et strengt regime der de bare får gå ut av hjemmene sine for å teste seg. Mat får de levert utenfor av myndighetene, men forsyningene minker, og matvareprisene stiger. Er man smittet blir man sendt i egne karantenesentre, for å unngå å smitte andre i samme husstand.

Toppsjefens gigalønn sjokkerer
- I Shanghai er stemningen veldig mørk. Alle vet at 2022 kommer til å suge, sier Jörg Wuttke, leder for EUs handelskammer i Kina, til CNN.
Myndighetene truer også med strenge straffer dersom lockdown-reglene brytes, og de siste dagene meldes det om stadig mer desperate innbyggere.
Kan få full produksjonsstopp
Samtidig er byen avhengig av industrisektoren, som blant annet produserer biler, elektrisk utstyr og stålprodukter - for å nevne noe.
Men med arbeiderne innelåst lider industrien hardt, og flere frykter nå at det kan få store konsekvenser også verden over.

«Stormskyer»: - Vil krasje
- Dersom leverandørene i Shanghai og nærliggende områder ikke klarer å finne en måte å gjenoppta arbeidet og produksjonen, så kan potensielt alle Kinas bilprodusenter bli tvunget til å stoppe produksjonen i mai, sier toppsjef hos elbil produsenten Xpeng, He Ziaopeng, ifølge Reuters.
Motorgruppens datterselskap XBI er importør av bilmerket i Norge, men tror ikke det den nåværende situasjonen kommer til å bli utfordrende her.
- For vår egen del så er lagersituasjon og salg slik at vi ikke tenker at det er et stort problem her lokalt, dersom produksjon av Xpeng må stoppes i mai, forteller Xpengs norgessjef Rune Gjerstad til E24.

- Blodpenger
- Smertefullt klare over skaden
EUs Wuttke sier til CNN at han har hatt samtaler med den kinesiske regjeringen, som nå er under et stort press for å lette på restriksjonene som har stilnet den økonomiske aktiviteten og holdt millioner av mennesker hjemme.
- De er smertefullt klare over skaden dette påfører økonomien. De er bekymret for arbeidsledighet, og for at utenlandske selskaper skal plassere penger andre steder, sier Wuttke.
Ifølge Wuttke har halvparten av europeiske innvandrere forlatt Kina siden pandemien startet, og han er «ikke overrasket» dersom halvparten av de gjenværende også velger å forlate landet.

Full forvirring om hemmelig svigersønn
Han ser også tydelige tegn på at noen internasjonale selskaper vurderer å flytte sine regionale hovedkvarterer ut av landet.
USAs myndigheter beordret denne uka alle sine diplomater ved Shanghai-konsulatet, som ikke er kritisk nødvendige, hjem.
Dette som følge av smitteoppblomstringen og myndighetenes restriksjoner, skriver de på sine nettsider.
Lederen for handelskammeret bemerker at verdens overskrifter er konsentrert rundt Shanghai, Kinas finansielle knutepunkt, men at andre storbyer har vært under strenge restriksjoner lenger.
Han tror folk i Changchun, Jilin og Shenyang har det «mye verre» nå.
- Folka der er virkelig klare for å komme seg ut, men kan det ikke.
Sover på jobb
Teknologigiganten Huawei er blant dem som har lidd store økonomiske tap som følge av nedstengningen, bekrefter Richard Yu, sjef for forbrukerforretningsgruppa og smartbilenheten.
Børsen har tidligere omtalt bilprodusenten General Motors, hvor samarbeidspartnerne i Shanghai ba arbeiderne sove inne på fabrikken for å fortsette produksjonen.

Dobbel krise: - Enormt tilbakeslag
Krigen i Ukraina bidrar også med økte utfordringer for bilprodusentene, som særlig sliter med å levere databrikker under nedstengningen. Fabrikkene er nemlig avhengige av metaller fra Russland og Ukraina, og leveransene herfra kan bli påvirket av den pågående krisa.
Tesla har allerede stengt ned sin fabrikk i Shanghai, og Apple, Dell og Lenovo kan oppleve forsinkelser, skriver Reuters.
Langfredag ble det meldt om 23 000 nye smittetilfeller i Shanghai, en reduksjon fra 27 000 dagen før.