Stenger alpinanlegg: - Vanskelig beslutning

Rena Alpin & Skisenter holdes denne vinteren stengt. Idrettslaget som drifter anlegget begrunner beslutningen med skyhøye driftskostnader og et høyst usikkert markedsgrunnlag.

HOLDES STENGT: Alpinanlegget i Birkenåsen på Rena holdes stengt i vinter. Foto: Rena Alpin & Skisenter
HOLDES STENGT: Alpinanlegget i Birkenåsen på Rena holdes stengt i vinter. Foto: Rena Alpin & Skisenter Vis mer
Publisert

Rena idrettslag har besluttet å ikke åpne alpinanlegget i Birkenåsen på Rena til vinteren.

Det bekrefter idrettslagsleder Hans Petter Wahl til Østlendingen.

- Det har vært et valg mellom pest og kolera. Vi ser rett og slett ikke hvordan vi skal klare å drifte alpinanlegget, til tross for stort engasjement, sier Wahl til avisa.

Idrettslaget har eid og driftet alpinanlegget siden 2012.

Idrettslagslederen opplyser til Dagbladet at det er første gang siden at anlegget ikke har vært åpent i vintersesongen.

- Risikerer stort underskudd

Den voldsomme prisøkningen, særlig på strøm, men og på andre driftskostnader, er hovedårsaken til idrettslagets beslutning.

- Vi risikerer et så stort underskudd at vi ikke tør å åpne. Vi vil fortsatt ha utgifter til strøm, forsikringer, brøyting og tilsyn på rundt 300 000 kroner, men det kan vi akseptere, sier Wahl til Dagbladet.

Alternativet, viser styrets budsjett for 2023, er et anslått tap på opptil 1,1 millioner kroner.

Til det hører styrets vurdering av markedsgrunnlaget for årets skisesong. Det vurderes som høyst usikkert.

- Vi har inntrykk av at folk ikke har råd til å bruke hyttene sine. Folk har mer enn nok med å klare seg ellers, sier Wahl.

Han legger til at dersom de skulle begynt å selge sesongkort, ville de forpliktet seg til å levere det folk har betalt for.

- Det vet vi ikke om vi er i stand til. Vi ville vært nødt til å produsere snø når det er på det kaldeste, og da strømmen trolig vil være på sitt dyreste.

STRATEGI: Tidligere generalløytnant Arne Bård Dalhaug er kritisk til Vladimir Putins strategi om å skape press på Ukraina fra Vesten. Reporter/video: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Har søkt om ekstra strømstøtte

Idrettslagslederen beskriver beslutningen om å holde stengt som «veldig vanskelig».

- Vi ønsker jo i utgangspunktet å drifte, men vi i styret sitter med et ansvar. Når vi ser at det mangler penger er det farlig å igangsette noe, uten å være sikre på at vi kan gjøre opp for oss, sier han.

Som idrettslag drifter de ikke med profitt og har fått innvilget noe strømstøtte, forteller Wahl, men det strekker ikke til for drift av alpinanlegget den kommende vinteren.

I samarbeid med Birkenåsen Vel, som organiserer hytteeierne i området, har de blant annet søkt om ytterligere støtte fra Åmot kommune - foreløpig uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer