Stenger badeanlegg: - Vil kvele oss

Treningssenteret Active Family i Tønsberg har bestemt seg for å stenge badeanlegget sitt på grunn av de høye strømprisene, men håper på en utstrakt hånd fra regjeringen.

STENGT: I dette badeanlegget blir det ikke noe aktivitet før regjeringen har fått på plass en stømstøtte til bedrifter, eller prisene har gått ned igjen. Foto: Active Family
STENGT: I dette badeanlegget blir det ikke noe aktivitet før regjeringen har fått på plass en stømstøtte til bedrifter, eller prisene har gått ned igjen. Foto: Active Family Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette vil kvele oss hvis det ikke skjer noe. Vi kan ikke åpne igjen med disse prisene, sier markedssjef Lasse Fagereng ved Active Family i Tønsberg.

Det var Tønsbergs Blad som først omtalte saken.

Active Family er en familiebedrift som ble startet opp i 1984, da de åpnet et treningssenter. Tre år etter kunne de supplere med et badeanlegg, og siden den gang har de holdt det gående.

Stenger midlertidig

Men de siste to og et halvt åra har vært som en nær sammenhengende motbakke. Først kom coronapandemien, som førte til at de ble nedstengt i to omganger og mistet mange medlemmer.

Og da coronapandemien var i ferd med å slippe taket, skjøt strømprisene i taket.

- Vi føler vi blir angrepet fra alle kanter, sier Fagereng.

Strømprisene har nå blitt så høye at de har sett seg nødt til å gå til et drastisk skritt.

- Det vi har gjort nå er å stenge ned badesenteret vårt midlertidig, sier Fagereng, og fortsetter:

- Det har vært helt vanvittige strømutgifter - en helt vanvittig økning i strømregninga.

Skyhøy strømregning

Tidligere år har de strømregningene på det aller verste i kalde vintermåneder kommet opp imellom 100 000 og 130 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.