Stenger baren 17. mai: - For mye fyll

Pål Markussen, som driver to utesteder i Tromsø, kommer til å holde de stengt på nasjonaldagen. Han syns det har blitt for mye fest og fyll på dagtid.

NY TREND: Pål Markussen har vært i barbransjen i over 20 år. Mens det før var vanlig å ta festen på kveldstid 16. mai og utover natta, er det nå vanligere med dagdrikking 17. mai, mener han. Foto: Privat
NY TREND: Pål Markussen har vært i barbransjen i over 20 år. Mens det før var vanlig å ta festen på kveldstid 16. mai og utover natta, er det nå vanligere med dagdrikking 17. mai, mener han. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ingen protest eller pekefinger mot noen eller moralopplegg, vi gidder bare ikke være med på det.

Det sier Pål Markussen til Børsen.

Han snakker om at han i år har valgt å holde de to utestedene han driver i Tromsø sentrum, Bastard og Misfit Bar, stengt på 17. mai.

Grunnen? For mye fyll.

Det var Avisa Nordlys som omtalte saken først.

- I overkant

- Vi syns det har blitt for mye fyll på dagtid på 17. mai i sentrum. Vi driver to reine barer og ligger midt i sentrum, så da har vi valgt å holde stengt, sier han, og legger til:

- De siste åra har det vært mye fyll i sentrum allerede klokka 10. Det er samtidig som det er barnetog og skoletog. Det blir litt i overkant.

- Er utestedene du driver steder folk pleier å dra til på 17. mai?

- Det ene stedet åpnet vi i 2021, og i fjor var det ganske fullt. Det andre stedet er en mørk kjeller, så der kommer det ikke folk før seinere ut på dagen.

- Hvor mye pleier dere å tjene på 17. mai?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer