Stenger byggeplass
etter nytt smitteutbudd

Minst 14 smittet. Entrepenøren har vært rammet av flere utbrudd tidligere.

UTBRUDD: Minst 14 bygningsarbeidere er smittet i Lillestrøm. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
UTBRUDD: Minst 14 bygningsarbeidere er smittet i Lillestrøm. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

Konserndirektør i HENT Endre Persen bekrefter til Børsen at de sist fredag fikk påvist et smittetilfelle ved byggeplassen for Dovrekvartalet i Lillestrøm der det jobber 180 bygningsarbeidere. Så langt har minst 14 av dem testet positivt for coronaviruset.

Saken ble først omtalt i Romerikes Blad.

- Situasjonen er definitivt utfordrende, men det er samtidig på sin plass å takke så vel byggherre som smittemyndighet og øvrige samarbeidspartnere for et åpent og konstruktivt samarbeid omkring smittesituasjonen, skriver Persen i en e-post.

Entrepenøren har vært rammet av flere smitteutbrudd på sine byggeplasser de siste månedene. Blant annet gjelder det byggingen av et nytt Stordalen-hotell på Solli plass i Oslo.

Må stenge

Persen mener de har fulgt alle prosedyrer i forbindelse med det nye utbruddet i Lillestrøm. Etter at det første smittetilfellet ble oppdaget ble personen og alle nærkontakter satt i karantene, opplyser han.

Onsdag kveld planla HENT sammen med smittevernmyndightene å gjennomføre massetesting på byggeplassen.

- De fleste av de smittede har ukjent smittevei, og som følge av den uavklarte situasjonen, bestemte vi i samråd med smittemyndigheten å gjennomføre en massetest av hele byggeplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer