Stenger byggeplass
etter nytt smitteutbudd

Minst 14 smittet. Entrepenøren har vært rammet av flere utbrudd tidligere.

UTBRUDD: Minst 14 bygningsarbeidere er smittet i Lillestrøm. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
UTBRUDD: Minst 14 bygningsarbeidere er smittet i Lillestrøm. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

Konserndirektør i HENT Endre Persen bekrefter til Børsen at de sist fredag fikk påvist et smittetilfelle ved byggeplassen for Dovrekvartalet i Lillestrøm der det jobber 180 bygningsarbeidere. Så langt har minst 14 av dem testet positivt for coronaviruset.

Saken ble først omtalt i Romerikes Blad.

- Situasjonen er definitivt utfordrende, men det er samtidig på sin plass å takke så vel byggherre som smittemyndighet og øvrige samarbeidspartnere for et åpent og konstruktivt samarbeid omkring smittesituasjonen, skriver Persen i en e-post.

Entrepenøren har vært rammet av flere smitteutbrudd på sine byggeplasser de siste månedene. Blant annet gjelder det byggingen av et nytt Stordalen-hotell på Solli plass i Oslo.

Må stenge

Persen mener de har fulgt alle prosedyrer i forbindelse med det nye utbruddet i Lillestrøm. Etter at det første smittetilfellet ble oppdaget ble personen og alle nærkontakter satt i karantene, opplyser han.

Onsdag kveld planla HENT sammen med smittevernmyndightene å gjennomføre massetesting på byggeplassen.

- De fleste av de smittede har ukjent smittevei, og som følge av den uavklarte situasjonen, bestemte vi i samråd med smittemyndigheten å gjennomføre en massetest av hele byggeplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.