Stenger byggeplass
etter nytt smitteutbudd

Minst 14 smittet. Entrepenøren har vært rammet av flere utbrudd tidligere.

UTBRUDD: Minst 14 bygningsarbeidere er smittet i Lillestrøm. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
UTBRUDD: Minst 14 bygningsarbeidere er smittet i Lillestrøm. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

Konserndirektør i HENT Endre Persen bekrefter til Børsen at de sist fredag fikk påvist et smittetilfelle ved byggeplassen for Dovrekvartalet i Lillestrøm der det jobber 180 bygningsarbeidere. Så langt har minst 14 av dem testet positivt for coronaviruset.

Saken ble først omtalt i Romerikes Blad.

- Situasjonen er definitivt utfordrende, men det er samtidig på sin plass å takke så vel byggherre som smittemyndighet og øvrige samarbeidspartnere for et åpent og konstruktivt samarbeid omkring smittesituasjonen, skriver Persen i en e-post.

Entrepenøren har vært rammet av flere smitteutbrudd på sine byggeplasser de siste månedene. Blant annet gjelder det byggingen av et nytt Stordalen-hotell på Solli plass i Oslo.

Må stenge

Persen mener de har fulgt alle prosedyrer i forbindelse med det nye utbruddet i Lillestrøm. Etter at det første smittetilfellet ble oppdaget ble personen og alle nærkontakter satt i karantene, opplyser han.

Onsdag kveld planla HENT sammen med smittevernmyndightene å gjennomføre massetesting på byggeplassen.

- De fleste av de smittede har ukjent smittevei, og som følge av den uavklarte situasjonen, bestemte vi i samråd med smittemyndigheten å gjennomføre en massetest av hele byggeplassen.

Men mens denne massetestingen ble planlagt kom det melding om ytterligere fire smittetilfeller, i tillegg til de ti som da var kjent. Sammen med byggherren og smittevernmyndigheten har de derfor bestemt å stenge byggeplassen.

Stramt smitteregime

- Vi jobber med å komme i kontakt med alle medarbeiderne som arbeider på byggeplassen. HENT-personell vil være til stede på byggeplassen i morgen tidlig for å gi informasjon til de det ikke har lyktes å få kontakt med i kveld, opplyser Persen onsdag kveld.

Massetestingen blir dermed ikke gjennomført som planlagt, men alle arbeiderne blir bedt om å teste seg på nærmeste teststasjon.

Konserndirektøren, som er hovedansvarlig for HMS i selskapet, mener smitteverntiltakene på byggeplassen har vært gode før utbruddet.

Svarer ikke

- Prosjektet har hatt et meget stramt smitteregime tilsvarende det som gjelder for Oslo og Bærum kommune etter at de innførte sin spesifikke forskrift rettet mot byggeplasser. Det betyr blant annet at BNL-veilederen følges og oppfølgingen skjer med kontroller hver time. Det har vært en tett dialog med alle samarbeidspartnere og alle har vært løpende orientert om så vel smitteregime som utvikling i smittesituasjonen på prosjektet, skriver Persen til Børsen.

Konserndirektøren har ikke besvart et konkret spørsmål om hva som er årsaken til at det har vært flere smitteutbrudd på HENT sine byggeplasser de siste månedene.

Selskapet skal torsdag holde et møte med partene der de skal planlegge den videre oppfølgingen av saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer