Trondheims eldste restaurant, Tavern, legger ned driften.
Det skjer til tross for at restauranten aldri har gått så bra som nå. Nedleggelsen skyldes helsemessige årsaker.
MN24 omtalte saken først.
- Leit
Fjoråret ble avsluttet med et overskudd på 171 000 kroner i årsresultat.
Øystein Brevik overtok drifta i 2018 sammen med daglig leder Stig Holst Pedersen. 2022 ligger an til å bli det beste året siden duoen overtok.
Deler av bygget går helt tilbake til 1739. Antakelig har huset vært brukt til serveringsvirksomhet siden siste halvdel av 1700-tallet, ifølge Taverns nettsider.
Tavern Vertshus ligger på toppen av Steinberget i Trondheim, og tilhører Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.
Driverne vil ikke uttale seg om saken, men viser til museumsdirektør Brynja Bjørn Birgirsdotter.
- Det er leit, de har drevet veldig bra. De har klart seg godt gjennom pandemien. Vi har hatt et utmerket samarbeid. Så det er leit at de er nødt til å legge ned, sier hun til Børsen.
Fredet bygg
Hun opplyser at de skal prøve å ta den videre i drift.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger