Trondheims eldste restaurant:

Stenger dørene: - Det er leit

Eierne så det ikke som mulig å drive restauranten videre.

LEGGER NED: Tavern i Trondheim stenger ved årsskiftet. Foto: Dino Makridis, Sverresborg Trøndelag folkemuseum
LEGGER NED: Tavern i Trondheim stenger ved årsskiftet. Foto: Dino Makridis, Sverresborg Trøndelag folkemuseum Vis mer
Publisert

Trondheims eldste restaurant, Tavern, legger ned driften.

Det skjer til tross for at restauranten aldri har gått så bra som nå. Nedleggelsen skyldes helsemessige årsaker.

MN24 omtalte saken først.

- Leit

Fjoråret ble avsluttet med et overskudd på 171 000 kroner i årsresultat.

Øystein Brevik overtok drifta i 2018 sammen med daglig leder Stig Holst Pedersen. 2022 ligger an til å bli det beste året siden duoen overtok.

SISTE ÅPNINGSDAG: Joker Melsom i Vestfold har vært i drift i nesten 100 år. Lørdag 15. oktober var det derimot kroken på døra for lokalbutikken. Video: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

Deler av bygget går helt tilbake til 1739. Antakelig har huset vært brukt til serveringsvirksomhet siden siste halvdel av 1700-tallet, ifølge Taverns nettsider.

Tavern Vertshus ligger på toppen av Steinberget i Trondheim, og tilhører Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

Driverne vil ikke uttale seg om saken, men viser til museumsdirektør Brynja Bjørn Birgirsdotter.

- Det er leit, de har drevet veldig bra. De har klart seg godt gjennom pandemien. Vi har hatt et utmerket samarbeid. Så det er leit at de er nødt til å legge ned, sier hun til Børsen.

Fredet bygg

Hun opplyser at de skal prøve å ta den videre i drift.

- Det vil si at vi er jo på søken etter nye restauratører, men i dagens marked vil det nok være utfordrende, der de fleste restauranter er presset for bemanning og så videre, i tillegg så ligger det utenfor sentrum, sier hun og legger til:

- Vi har ikke tenkt at Tavern er stengt for alltid. Vi skal jobbe for å få den opp igjen, sier hun.

Birgirsdotter har troen på at de får det til. Men hun understreker at de driver museum og ikke har nødvendig kompetanse på restaurantfeltet. Nåværende eiere avslutter ved årsskiftet. Birgirsdottir tror det vil ta noe tid før nye eiere er på plass.

- Det å holde stengt på begynnelsen av året er ikke så dramatisk, det er lavsesongen, og det er jo et fredet bygg, delvis fra 1700-tallet. Så det er nok å gjøre med vedlikehold - bare det å lakkere gulv, det må du ha stengt for å gjøre. Det er delt inn i mange rom og etasjer og nivåer, med høye dørstokker i mellom. Det er ganske arbeidskrevende, sier hun og legger til:

- Så vi har tenkt til å bruke denne tida til vedlikehold og gjøre det klart til ny driver.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer