Stenger dørene etter 1200 år: - Knust

Puben hevder å være Storbritannias eldste.

KONKURS: Ye Olde Fighting Cocks i St. Albans nord for London. Foto: Ye Olde Fighting Cocks/Facebook
KONKURS: Ye Olde Fighting Cocks i St. Albans nord for London. Foto: Ye Olde Fighting Cocks/Facebook Vis mer
Publisert

Den britiske puben Ye Olde Fighting Cocks ligger rett utenfor London. Ifølge egen nettside har den servert gjester siden år 793.

Nå er det imidlertid slutt.

«Det er med stor sorg jeg må kunngjøre at vi, etter å en langvarig periode med ekstremt utfordrende forretningsforhold, har gått konkurs», står det på Facebook-siden deres.

Videre oppgis coronapandemien som årsak til at puben, som selv mener å være Storbritannias lengstlevende, nå setter kroken på døra.

«Jeg er knust, denne puben har vært så mye mer enn en bedrift for meg, og jeg føler meg beæret over å ha spilt selv en liten del i dens historie», skriver daglig leder Christo Tofalli.

Han forteller at det var vanskelige tider allerede før pandemien, men at de hadde en femårsplan for å holde seg over vannet.

«Men covid-19-pandemien var ødeleggende og våre allerede trange rammer etterlot oss uten et sikkerhetsnett. Dette resulterte i at vi ikke klarte å møte våre finansielle forpliktelser i tide, og skapte perioder med stor usikkerhet og stress for alle som jobbet for og med puben», står det videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.